субота, 07 листопада 2020 21:00

Луческу може відправити у відставку свого опонента з "Шахтаря"

Луческу може відправити у відставку свого опонента з "Шахтаря"
Луїш Каштру (ліворуч) та Мірча Луческу. Фото: ФК "Динамо" Київ

Матч 9 туру УПЛ проти "Динамо" має всі шанси стати останнім на чолі "Шахтаря" для Луїша Каштру.

У поточному сезоні "гірники" втратили очки у 4 матчах із 8 . Такого слабкого старту не було із сезону 2008/09. Зараз "Динамо" попереду із гандикапом у 4 очки. Тож, якщо завтра "Шахтар" програє, відставатиме на 7 пунктів. Нівелювати таку різницю в умовах УПЛ складно.

"Шахтар" заслужено втрачав очки. Не можна сказати, що на старті сезону людям Каштру не щастило. В команди виникли серйозні проблеми з обороною. Молодим захисникам Віктору Корнієнку та Валерію Бондарю явно не вистачає досвіду. Ці проблеми можна вирішити тільки через певну кількість матчів.

В команди виникли серйозні проблеми з обороною

Ще одним важливим аспектом для "Шахтаря" у чемпіонаті є мотивація. Більшість гравців 4 останні роки ставали чемпіонами країни. Новачки також встигли виграти два останніх титули. Дійшли до півфіналу Ліги Європи. Налаштувати їх на УПЛ вже непросто. Схожа ситуація була в останньому сезоні на чолі "гірників" у Мірчі Луческу: тоді двічі поспіль його на дистанції обіграв Сергій Ребров з "Динамо".

Єврокубкова ситуація для Каштру не менш складна. Минулого сезону команда дійшла до півфіналу ЛЄ, але із тріском його програла "Інтеру". Головна причина –тренер помилився із тактикою на матч.

Тодішню напругу зняла несподівана перемога над "Реалом". Команда Зінедіна Зідана не повірила, що знекровлений коронавірусом "Шахтар" реально зможе чинити опір, за що дуже була покарана. У матчі із "Інтером" фарт відверто був на стороні "гірників". Але так довго тривати не могло, що легко довела "Боруссія".

Потрібне точне рішення щодо визначення "основи"

До матчу проти "Динамо" донеччани підходять розбалансованими. Каштру робив ставку у матчах ЛЧ на склад без гравців, які перехворіли на коронавірус. Зараз вони повернулися. Потрібне точне рішення щодо визначення "основи". У тренера з цим проблеми.

Серйозним чинником також є тиск. Права на помилку у Каштру вже немає. Будь –яка поразка може стати останньою. Саме під тиском у португальського тренера виходить працювати найгірше. Коли потрібно було перемагати "Аталанту" вдома, щоб вийти у плейоф ЛЧ минулого сезону, "гірники" отримали 0: 3 у Харкові. Коли керівники клубу заговорили про фінал ЛЄ, то вийшла поразка від "Інтера". Каштру тактично програв вкрай принциповий перший матч Луческу за Суперкубок України. Програв у поєдинку , де це було "заборонено" через імідж. Якщо це трапиться завтра – крок Ахметова та Палкіна може бути непередбачуваним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Срна готується стати головним тренером "Шахтаря"

Матч "Динамо" - "Шахтар" відбудеться 8 листопада. Початок гри – о 17.00. Годиною раніше стартує наша текстова трансляція.

Зараз ви читаєте новину «Луческу може відправити у відставку свого опонента з "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути