Ексклюзиви
вівторок, 20 квітня 2021 21:00

Чому "Шахтар" має поборотися за Моуріньйо

Чому "Шахтар" має поборотися за Моуріньйо
Жозе Моуріньйо залишився без роботи. Фото: REUTERS

Англійський "Тоттенгем" оголосив про відставку Жозе Моуріньйо.

Португальський тренер зміг протриматися в команді менше двох сезонів. Результати команди не вражали. Крім того, Моуріньйо не знайшов спільної мови із власником клубу по участі команди у Суперлізі.

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков спеціально для Gazeta.ua прокоментував звільнення Моуріньйо та поділився очікуваннями від його подальшої роботи.

"Причин для звільнення Моуріньйо було предостаньо. Але хто робить таке за неділю до фіналу Кубка ліги? Заслуга в потраплянні у фінал "Тоттенгема" португальського тренера першочергова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів про перспективи існування Суперліги

Здається, що власник клубу Даніель Леві просто боїться, що Моуріньйо може виграти Кубок ліги. Після цього його вже звільняти було б важче.

В ЗМІ писали, що Моуріньйо виступив проти входження команди у Суперлігу. Це виглядає реальним. Він не бути тримати в собі, а висловить своє ставлення. Не варто забувати, що Жозе — великий патріот Португалії. Коли він бачить, що його рідна країна не має нічого дотичного з Суперлігою, то він не буде це підтримувати. Це могло також стати причиною конфлікту із Леві.

Можливо, "Шахтар" тепер скористається ситуацію та спробує запросити Моуріньйо. Донецькій команді потрібен португаломовний тренер для роботи із бразильцями. Зараз у Жозе не буде великого вибору пропозицій. Чому б не спробувати?"

Жозе Моуріньйо очолив "Тоттенгем" наприкінці 2019 року. У поточному сезоні команда йде на сьомому місці в турнірній таблиці, відстаючи від зони Ліги чемпіонів на п'ять очок.

До цього тренер працював із "Челсі", "МЮ", "Реалом", "Інтером" та Порту.

Контракт наставника "Шахтаря" Луїша Каштру із командою діє до кінця сезону. ЗМІ називають головним кандидатом на його заміну італійця Роберто Де Дзебрі.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Шахтар" має поборотися за Моуріньйо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути