Ексклюзиви
середа, 12 серпня 2020 00:24

Чому "Шахтар" легко вийшов до півфіналу Ліги Європи

Чому "Шахтар" легко вийшов до півфіналу Ліги Європи
Тайсон записав на свій рахунок гол та гольовий пас. Фото: ФК "Шахтар"

Донецький "Шахтар" в 1/4 фіналу Ліги Європи не мав жодних проблем зі швейцарським "Базелем" - 4:1 Що потрібно знати про матч?

Обидві команди мали кадрові втрати. Захисник "Шахтаря" Давит Хочолава пропускав гру через вилучення у матчі проти "Вольфсбурга" . Інший захисник "гірників" Ісмаїлі вибув через важку травму на довгий термін. У "Базеля" не відновився від травми основний воротар Йонас Омлін.

Валерій Бондар дебютував у єврокубках. Володар молодіжного Кубка світу провів перший матч за "Шахтар" на міжнародному рівні. 21-річний захисник отримав свій шанс через дискваліфікацію Хочолави.

Жуніор Мораес переправив м'яч у порожні ворота. Тож весь план на гру швейцарської команди був зруйнований

Помилка воротаря "Базеля" стала вирішальною у матчі. На першій хвилині гри Джордже Ніколич невдало зіграв на виході під час кутового. Жуніор Мораес переправив м'яч у порожні ворота. Тож весь план на гру швейцарської команди був зруйнований. Команда Марселя Коллера повинна була відкриватися, йти вперед, даючи супернику простір на власній половині поля. Крім того, "Базелю" потрібно було хвилин 10-15, щоб прийти до себе після пропущеного м'яча в дебюті гри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" буде у фіналі, якщо здолає "Вольфсбург" – Грачов

"Шахтар" не обійшовся без провалів в обороні. У першому таймі "Базель" мав 2-3 хороших нагоди для того, щоб забити. В другому таймі картина повторилася. Швейцарцям банально не вистачило майстерності. Пара захисників Кривцов – Бондар не виглядала надійною.

"Гірники" берегли сили на півфінал. Після того, як рахунок у матчі став 2:0, гравці "Шахтаря" зменшили командні швидкості. Вибухали на короткі відрізки, але здебільшого грали в економрежимі.

Пара захисників Кривцов – Бондар не виглядала надійною

Клас "Шахтаря" вищий . Власне, "Базель" міг мати якісь шанси у матчі з чемпіоном України тільки у випадку надійної гри в захисті. Гол на перших хвилинах надав додаткової впевненості гравцям "Шахтаря" та дозволив контролювати хід матчу. "Гірники" могли додати в будь-який момент та легко довели гру до перемоги.

Півфінальний матч Ліги Європи "Шахтар" проведе у понеділок, 17 серпня. Суперник – італійський "Інтер" . Початок – 22:00, текстова трансляція на gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Чому "Шахтар" легко вийшов до півфіналу Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути