вівторок, 11 серпня 2020 18:00

Що потрібно знати про сьогоднішнього суперника "Шахтаря"

Що потрібно знати про сьогоднішнього суперника "Шахтаря"
Команда Луїша Каштру є фаворитом матчу проти "Базеля". Фото: ФК "Шахтар"

Cьогодні донецький "Шахтар" зіграє у чвертьфіналі Ліги Європи проти швейцарського "Базеля". Гра відбуватиметься в Німеччині. Що нині являє собою "Базель"?

Команда стала чемпіоном країни три роки тому. Відтоді не може здобути титул. Минулого сезону фінішували третіми. Це пов'язано з керівником команди. Успішного менеджера Бернарда Хойслера замінив одіозний мільйонер Бернарду Бургенеру. Під його керівництвом вдалося виграти тільки Кубок Швейцарії.

Головний тренер - 59-річний швейцарець Марсель Коллер. За його плечима – досвід роботи в німецькій бундеслізі з "Бохумом" та "Кельном", а також 6 років на чолі збірної Австрії.

Доля тренера в клубі на наступний сезон невизначена. Угода Коллера з "Базелем" завершується після цього сезону. Враховуючи провал в національному чемпіонаті, тільки вдалий виступ у Лізі Європи може дати змогу Коллеру залишитися на посаді.

"Базель" будує свою гру другим номером через швидкі атаки, довгі передачі. Важливу роль відводять "стандартам"

У складі "Базеля" вистачає досвідчених гравців, які мають досвід виступів у провідних єврочемпіонатах. Валентин Штокер три сезони грав за "Герту", Фабіан Фрай виступав за "Майнц", Ріккі Ван Волфсвінкел - за "Сент-Етьєн", "Бетіс" та "Спортинг".

Лідерами атаки є форварди - Артур Кабрал і Кемаль Адемі. Першого "Базель" придбав у бразильського "Палмейраса" за понад €4 млн. Бразилець у минулому чемпіонаті забив 12 м'ячів. На рахунку Адемі - 13 забитих м'ячів. Перший нападник – швидкий та технічний, другий має зріст під два метри та добре грає головою та корпусом. Вони дуже добре доповнюють один одного. А головний бомбардир у єврокубках - Фрай, 5 м'ячів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто буде потенційним суперником "Шахтаря" у півфіналі Ліги Європи

"Базель" будує свою гру другим номером через швидкі атаки, довгі передачі. Важливу роль відводять "стандартам". Саме вони принесли найбільше небезпечних моментів біля воріт суперника в попередньому раунді Ліги Європи проти "Айнтрахта", виграному із загальним рахунком – 4:0. Під час атак Коллер робить ставку на фланги, де багато простору. Наставник команди сповідує модель гри 1-4-2-3-1, яка інколи може трансформуватися у 1-4-1-4-1.

"Базель" використовує високий пресинг. Команда Коллера чинить тиск на центральних півзахисників та захисників суперника.

До догравання Ліги Європи "Базель" підходить у хорошій формі. Чемпіонат Швейцарії завершився на початку серпня. Ігровий тонус команди - на хорошому рівні. Проблемою може стати відсутність основного воротаря Йонаса Омліна, який пропустив гру проти "Айнтрахта" через травму. У послугах воротаря зацікавлений французький "Монпельє", який готовий заплатити за нього €6 млн. Тому більші шанси побачити у воротах "Базеля" серба Джордже Ніколича. Захисником Омаром Альдерете цікавиться "Мілан".

Індивідуальний клас гравців команди Луїша Каштру кращий

У єврокубках "Базель" поступився австрійському ЛАСКу на стадії передостанньої кваліфікації. У Лізі Європи швейцарці змогли виграти групу з іспанським "Гетафе", турецьким "Трабзонспором" та російським "Краснодаром". В 1/16 пройшли кіпрський АПОЕЛ, а у 1/8 сенсаційно розбили німецький "Айнтрахт" - 3:0 та 1:0. В останніх 5 матчах команда не пропускала.

"Базель" буде сильнішим суперником за "Вольфсбург". Команда перебуває в хорошій ігровій формі та максимально мотивована на турнір. Але індивідуальний клас гравців команди Луїша Каштру кращий.

Матч "Шахтар" - "Базель" почнеться о 22:00 за Києвом. О 21:30 на сайті gazeta.ua почнеться текстова трансляція поєдинку.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про сьогоднішнього суперника "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути