Ексклюзиви
понеділок, 25 жовтня 2021 21:00

Чому Петраков повернув у збірну України Гармаша та Малиновського

Чому Петраков повернув у збірну України Гармаша та Малиновського
Руслан Малиновський виступає за "Аталанту" із 2019 року. Фото: REUTERS

Наставник збірної України Олександр Петраков повернув у національну команду гравця "Динамо" Дениса Гармаша та півзахисника "Аталанти" Руслана Малиновського. Перший не грав за збірну із 2017 року, а Малиновський втратив місце у збірній після зміни тренера.

Гармаш - не чужий для Петракова футболіст. Сьогоднішній тренер збірної України помітив Дениса в складі донецького "Олімпіка" під час матуі ДЮФЛ та запросив до київського РУВФК, після чого вже був перехід в "Динамо".

Якби Петраков серйозно розраховував на Гармаша, як на гравця збірної, то викликав би його ще у жовтні. На вістрі атаки є Роман Яремчук, який має статус основного форварда. Добре виглядає в УПЛ Артем Довбик. Має тренерську довіру Данило Сікан. Навряд чи в атаці є місце для ще одного гравця.

В середині поля конкуренція ще більше. Петраков грає без вираженого центрального атакувального півзахисника. На флангах діють інсайди Андрій Ярмоленко та Віктор Циганков. В центрі поля два опорники. На позиції опорника-руйнівника між собою конкурують Тарас Степаненко та Сергій Сидорчук. Місце креативного опорника займає Микола Шапаренко. На цій же позиції використовують Олександра Зінченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про поточну ситуацію для збірної України з футболу

Малиновський був лідером команди Андрія Шевченка, а у Петракова втратив свої позиції. Головна причина – відсутність місця в складі. Петраков грає без яскраво вираженого атакувального півзахисника. Малиновському залишається роль гравця ротації. Він може підміняти в середині поля Шапаренка або виходити на фланг по ходу гри.

Годі сподіватися, що Гармаш чи Малиновський отримають місце в стартовому складі збірної. Скоріше, Петраков вивчає всі можливості для перемоги над Боснією, де на кону буде друге місце у групі та доля тренера. Руслан та Денис - досвідчені гравці та здатні посилити гру по ходу матчу, якщо в цьому буде потреба.

Петраков прибереже основу у товариському матчі проти Болгарії

Але головна причина в іншому. Для національної команди гостро стоїть питання другої гри. Ця проблема залишилася ще із часів роботи Андрія Шевченка. Просто не вистачає фізичних сил на другий матч. Петраков будує свою гру через велику кількість бігової роботи та інтенсивність. Тому глибина складу має бути.

Перед матчем проти Боснії збірна України матиме товариську гру проти Болгарії. Схоже, що Петраков хоче поберегти основу на офіційну гру. Тому матч проти болгар стане можливістю проявити себе для футболістів, які не багато грають за збірну. Серед них отримає свій шанс Гармаш та Малиновський. У матчі проти боснійців тренер нічого ламати не буде у порівняні із попередніми матчами. Руслан та Денис зможуть розраховувати тільки на вихід по ходу гри.

11 листопада збірна України проведе товариським матч проти Болгарії в Одесі. За чотири дні національна команда зіграє проти Боснії та Герцоговини.
У турнірній таблиці команда Петракова посідає друге місце. Україна на чотири очки відстає від Франції та випереджає Фінляндію та Боснію на два та одне очко відповідно. Національна команда має на один матч більше, ніж конкуренти.

Зараз ви читаєте новину «Чому Петраков повернув у збірну України Гармаша та Малиновського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути