четвер, 21 вересня 2017 22:12

Чому найкращий боксер світу пішов і що змусить його повернутися

Чому найкращий боксер світу пішов і що змусить його повернутися
Андре Ворд виграв 32 бої

Сьогодні оголосив про завершення боксерської кар'єри американець Андре Ворд. Він покидає ринг у статусі найкращого боксера світу незалежно від вагової категорії, чинного чемпіона світу у напівтяжкій вазі за трьома основними версіями. Також Ворд - непереможний боксер, він виграв усі свої 32 бої, половину з них нокаутом. Йому 33 роки.

"Я йду тому, що моє тіло більше не витримує жорсткого режиму цього спорту. Тому у мене більше немає бажання битися. Якщо я не зможу віддавати моїм рідним, моїй команді та уболівальникам усе, що у мене є, тоді більше не варто битися", - пояснив своє рішення боксер.

Що ще може стояти за рішенням чемпіона світу у двох вагових категоріях і як це може вплинути на перспективи українців у цій вазі?

Невигідно

Свої титули Андре Ворду довелось би захищати проти небезпечних і голодних до перемог суперників. І водночас не дуже розкручених та популярних у США - в першу чергу, це українець Олександр Гвоздик та росіянин Артур Бетербієв. Ризик програти немалий, а добре заробити – не вийде. Погляди ж у важчі категорії теж були безперспективні. Британець Тоні Беллью віддав перевагу матчу-реваншу зі співвітчизником Девідом Хеєм. Він має відбутися в грудні. А ще один британець - чемпіон-супертяж Ентоні Джошуа зайнятий захистом проти обов'язкового претендента болгарина Кубрата Пулєва – бій пройде 28 жовтня.

Ризик програти немалий, а добре заробити – не вийде

Перспективи для українців

Олександр Гвоздик в оновленому рейтингу WBO піднявся на першу сходинку. Вже у наступному бою може поборотися за вакантний титул цієї організації. Або за пояси WBA чи IBF – тут він у топ-5. А В'ячеслав Шабранський 25 листопада на легендарній арені Madison Square Garden у Нью-Йорку, США, зустрінеться з недавнім лідером напівтяжкого дивізіону, росіянином Сергієм Ковальовим. Цей бій цілком може стати відбірковим або й чемпіонським – якщо одна з боксерських федерацій, титул якої стане вакантним, поверне Шабранського у топ-15 свого рейтингу. Звідти він випав після єдиної поразки в кар'єрі від кубинця Саллівана Баррери – в грудні минулого року. Її В'ячеслав вже "закрив" двома цьогорічними перемогами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Кличко може повернутися в бокс

Повернеться

Мало віриться, що Андре Ворд назавжди покинув ринг. Ймовірно, рік-два відпочивши, він може повернутися для зустрічей з найкращими бійцями або наступної категорії – крузервейту. Або з новим лідером напівтяжкої ваги, який з'явиться після його відходу.

Крім Ворда, непереможними залишали ринг Роккі Марчіано та Флойд Мейвезер.

Зараз ви читаєте новину «Чому найкращий боксер світу пішов і що змусить його повернутися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути