Ексклюзиви
неділя, 20 серпня 2017 17:48

Гвоздик здобув формальну перемогу

Гвоздик здобув формальну перемогу
Перемога в Лінкольні не дає Гвоздику ніяких передумов для кар'єрного просування. Фото: zimbio.com

Зранку в Лінкольні, США, непереможний українець Олександр Гвоздик здобув 14-ту перемогу на профі-ринзі. Вона йому нічого не дає.

30-річний харків'янин відстояв два проміжні титули у напівтяжкій вазі. У бою без інтриги переміг технічним нокаутом в шостому раунді 33-річного американця Крейга Бейкера. "Цвях" діяв без ризику. Пам'ятав, до чого може призвести розслаблення, як у бою з Томмі Карпенсі – рік тому українець вперше побував у нокдауні в зустрічі з американцем. Перебоксував його завдяки кращій майстерності і у зручний момент спершу відправив у нокдаун, а за мить і "забив" в куті рингу.

Одразу його привітали перші особи держави. Похвальна увага до спорту, хоч і дивна. Зважаючи на рядовий статус цієї перемоги - над "ноунеймом", відсутнім у рейтингах. Перемоги, яка не просуне кар'єру Олександра і не наблизить до титульного бою. Це при тому, що сам Гвоздик знаходиться у верхній трійці рейтингів за трьома основними версіями, а по лінії IBF замикає топ-п'ятірку.

Попри те, що Олександр впритул підійшов до вершини, свій чемпіонський шанс він може отримати дуже не скоро

Попри те, що Олександр впритул підійшов до вершини, свій чемпіонський шанс він може отримати дуже не скоро. Вище за нього в черзі на бій з лідером напівтяжкої "дивізії", чемпіоном світу за трьома основними версіями, американцем Андре Вордом –– кубинець Салліван Баррера. В липні він переміг топового американця Джо Сміта-молодшого. Вище буде також переможець "елімінатора" на титул IBF між росіянином Артуром Бетербієвим і німцем Енріко Келлінгом. Він відбудеться 31 жовтня. Враховуючи, що Ворд виходить у ринг не надто часто, має право на добровільні захисти – для яких Гвоздика навряд чи обере, має бажання проводити бої з суперниками з інших вагових категорій, то українець може дуже довго простояти в черзі. Особливо зважаючи на те, що Ворду не потрібен бій з ним – більш-менш серйозний гонорар не заробить, а ризик програти чималий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гвоздик зробив гучну заяву після перемоги над Бейкером

Яка ситуація по лінії WBC, де п'ятий рік чемпіонить канадієць Адоніс Стівенсон? Восени, вже розмінявши п'ятий десяток років, він проведе обов'язковий захист проти колумбійця Елейдера Альвареса, а далі - добровільні захисти. І Гвоздик в ці плани теж, очевидно, не входитиме – маловідомий щоб добре заробити і водночас небезпечний.

Тому наразі все бачиться не надто райдужно для українця. Було б добре для початку щоб його промоутер Боб Арум хоча б про відбірковий бій подбав і таким чином "забив" для нього хоч якесь місце у заплутаній черзі до титульного бою.

30-річний Олександр Гвоздик за більш як три роки на профі-ринзі виграв усі 14 поєдинків, має 12 нокаутів.

Зараз ви читаєте новину «Гвоздик здобув формальну перемогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути