вівторок, 09 лютого 2021 21:00

Чому "Динамо" стане чемпіоном

Чому "Динамо" стане чемпіоном
Мірча Луческу підписав контракт із "Динамо" на два роки. Фото: ФК "Динамо"

13 лютого стартує друга частина чемпіонату України. Головне питання: хто посяде перше місце? Поки "Динамо" випереджає "Шахтар" на одне очко. Такої інтриги не було з сезону 2014-го. Я думаю, що виграє "Динамо".

Чемпіонські перспективи столичної команди полягають в проблемах "Шахтаря". Донеччани останні чотири сезони домінували в чемпіонаті. Навіть Тете, Манор Соломон та інші недавні новачки вже двічі вигравали турнір. Футболісти вже не мають великої мотивації. Головне для "Шахтаря" - Ліга Європи. Минулого сезону команда Каштру зупинилася за крок до фіналу, програвши у півфіналі "Інтеру". Тепер у них вищі амбіції .В "Шахтаря" є суто ігрові проблеми. Команда не надійна в захисті. Індивідуальний клас центральних оборонців невисокий. Їм важко грати із високою лінією оборони. Недарма Каштуру будував гру в Лізі чемпіонів другим номером. Це призводить до того, що кожен матч – ризик втрати очок. У першій частині сезону їх набралося достатньо – багато нічиїх при жодній поразці.

"Гірникам" важко, коли суперник кількісно обороняється, пресингує в середині поля та швидко атакує. Почали виникати проблеми там, де їх давно не було – в позиційній атаці. Жуніору Мораїсу вже 33 роки. Альтернативи на позиції форварда йому немає.

Проблеми Луческу – форвард та ВАР

Луческу навчив "Динамо" брати "свої" очки. Команда не обіграла жодного представника України в єврокубках, але у середняків та аутсайдерів взяли по 3 очки. Відстань могла б бути більшою, якби важлива гра проти "Шахтаря" не була зіпсована спалахом коронавірусу.

Порівняно з першою частиною сезону "Динамо" слабшим не стало. Визначилася обойма гравців, на яких розраховує тренер. Футболісти вже краще розуміють вимоги Луческу. Румунський наставник аналізує кожного суперника та будує гру із надійністю власних воріт та слабких сторін опонента. Нарешті справжнім лідером став Віктор Циганков .

Новачків у команді немає, але повернувся з оренди Сідклей, відбув дискваліфікацію Артем Бесєдін. Проявив себе на зборах Богдан Лєднев. Це має додати конкуренцію та глибини складу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт порівняв головних тренерів "Динамо" та "Шахтаря"

Головна проблема Луческу – форвард. Перемагає той, хто забиває. Мова не йде про те, щоб нападник сам створював моменти. Потрібно хоч реалізовувати наявні, які виникають завдяки роботі партнерів. Владислав Супряга не виправдовує аванси, а Бесєдіну після річної відсутності поки не вистачає ігрової форми.

Не варто скидати із рахунків фактор суддівства. У кінці першої частини сезону "Динамо" рідко догравало матч в повному складі. Гравці мають розуміти, що система ВАР розглядатиме кожен епізод та не їй давати приводів для вилучень. Ніяких послаблень до динамівців не буде.

Найближчі матчі претенденти на "золото" проведуть у суботу, 13 лютого, о 17:00: "Динамо" - "Олімпік", "Колос" - "Шахтар". На 17 квітня запланована особиста зустріч, номінальним господарем буде донецька команда.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Динамо" стане чемпіоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути