понеділок, 08 лютого 2021 21:00

Експерт порівняв головних тренерів "Динамо" та "Шахтаря"

Експерт порівняв головних тренерів "Динамо" та "Шахтаря"
Луїш Каштру та Мірча Луческу. Фото: ФК ""Шахтар"

13 лютого стартує 2-га частина сезону чемпіонату України з футболу. Головна інтрига — боротьба за чемпіонство між "Динамо" та "Шахтарем". Кияни випереджають суперника тільки на 1 очко.

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков розповів про особливості протистояння між командами Луїша Каштру та Мірчі Луческу.

Який основний "козир" динамівців у боротьбі за перше місце?

- Тренер - Мірча Луческу. Наявні молоді гравці, які мають прогресувати. Кадровий потенціал команди став сильніший. Має додавати бразильський нападаючий Клейтон, повернувся з оренди його співвітчизник Сідклей, який посилить конкуренцію на лівому фланзі, відбув дискваліфікацію нападаючий Артем Бесєдін

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" завершило збори розгромною перемогою

Головний тренер "Шахтаря" Луїш Каштру працює другий сезон. Влітку його контракт закінчується. Які його шанси отримати новий?

Це залежить від результатів другої частини сезону "Шахтар" та Каштру залишають суперечливі враження. Команда добре йшла у Ліги Європи 2019/20, але у півфіналі вщент програла італійському "Інтеру" - 0:5.Зате потім переграла "Інтер" за підсумками групового турніру нинішньої Ліги чемпіонів. Тож роботу Каштру важко оцінити однозначно.

В чому полягає головна заслуга португальського тренера?

Довіра до молодих. Воротар Анатолій Трубін зміг "витіснити" Андрія Пятова. Серйозні зміни провів в обороні: зліва почав грати Віктор Корнієнко, в центрі – Вітао та Валерій Бондар.

Повну версію інтерв'ю Артема Франкова читайте в журналі "Країна" від 11 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Експерт порівняв головних тренерів "Динамо" та "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути