неділя, 31 травня 2020 19:38

Чому "Динамо" програло "Шахтарю"

Чому "Динамо" програло "Шахтарю"
Марлос став героєм матчу. Фото: ФК "Шахтар"

В рамках 24 туру УПЛ "Шахтар" в Києві і водночас "вдома" переміг "Динамо" - 3:1 . Що потрібно знати про матч?

"Динамо" мало кадрові втрати – Віктор Циганков, Микита Бурда. "Шахтар" міг розраховувати на всіх найсильніших гравців.

Здивував вихід в старті Цітаїшвілі. "Динамо" потрібно було закривати найсильнішу зону "Шахтаря" - лівий фланг, де грають Тайсон та Ісмаїлі. А тренер "Динамо" випускає на позиції правого вінгера більше орієнтованого на атаку Цітаїшвілі, ніж надійнішого в захисті Караваєва.

Михайличенко хотів здивувати "Шахтар". "Динамо" із перших хвилин заволоділо ініціативою, намагалося нагнітати, тиснути на суперника. Кияни використовували високий пресинг. Донеччани не завжди були готові до такої гри.

"Динамо" не вистачило фізично. Якщо у першому таймі динамівці змогли тримати "Шахтар" під тиском, то у другій половині високий темп гри виявився непосильним для команди Михайличенка. Вчасно були не проведені заміни – давня ахілесова п'ята динамівського тренера.

За рахунку 0:0 після відеоперегляду Катерина Монзуль скасувала забитий м'яч Сергія Сидорчука

Індивідуальний клас гравців "Шахтаря" став вирішальний. В потрібний момент лідери чемпіона взяли ініціативу у свої руки. Змогли дуже швидко відігратися після пропущеного голу. Забили м'ячі завдяки високій власній індивідуальній майстерності.

Захист "Динамо" провалився. Пара центральних захисників Попов -Шабанов багато помилялася позиційно та індивідуально. Після попередження у першому таймі Попов боявся йти у єдиноборства, щоб не отримати вилучення.

Не обійшлося без суддівського скандалу. За рахунку 0:0 після відеоперегляду головний арбітр матчу Катерина Монзуль скасувала забитий м'яч Сергія Сидорчука. Побачила фол Попова на Степаненку. Проте цей момент не ставить під сумнів заслуженість перемоги "Шахтаря".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" програло "Шахтарю". Хто винен?

Після 24 туру УПЛ лідер турнірної таблиці - "Шахтар", який має у своєму активі 59 очок. На 16 менше у "Динамо", "Зорі" та "Олександрії".

Зараз ви читаєте новину «Чому "Динамо" програло "Шахтарю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути