субота, 14 квітня 2018 12:00

Чого очікувати від матчу "Шахтар" - "Динамо"

Чого очікувати від матчу "Шахтар" - "Динамо"

"Шахтар" та "Динамо" зіграють між собою в Харкові. Цей матч буде багато в чому вирішальний у боротьбі за чемпіонство. В разі перемоги "Шахтаря" відстань від "Динамо" збільшиться до 9 очок за 5 турів до завершення чемпіонату. Це буде означати фактичне чемпіонство для "гірників". В разі перемоги "Динамо" відстань скоротиться до тільки до однієї перемоги. За очної зустрічі в останньому турі це означатиме відновлення інтриги. Нічия залишить все на своїх місяцях. Такий рахунок буде більше вигідний "Шахтарю".

"Динамо" нині перебуває в статусі наздоганяючого. Тому киянам потрібно бути активними. Є сумніви, що підопічним Олександра Хацкевича вистачить сил грати першим номером. За такої побудови гри швидкі футболісти "Шахтаря" отримають улюблений простір. Це буде схоже на авантюру з боку Хацкевича. Особливо враховуючи, що пара центральних захисників Шабанов – Бурда не зіграна між собою. Варто очікувати, що "Динамо" зіграє більш обережно, від оборони, розраховуючи на швидкий вихід із оборони, та активність флангових гравців Вербіча та Циганкова.

Є сумніви, що підопічним Олександра Хацкевича вистачить сил грати першим номером. За такої побудови гри швидкі футболісти "Шахтаря" отримають улюблений простір

В попередній грі Олександр Хацкевич дуже гарно засушив гру в середині поля, майже без загроз біля воріт "Динамо". Тоді ключові футболісти півзахисту "Шахтаря" просто розчинилися на полі, шукаючи такий необхідний простір хіба що на фланзі. А під кінець гри "Динамо" збільшило оберти та мало можливість вирвати перемогу. Але не склалося.

Думаю, що від такого плану Хацкевич не відійде і в Харкові. Головне – не пропустити швидкий гол, який змусить розкриватися.

Важливий матч для Циганкова. Зараз він показує себе, як лідер "Динамо". Але в цьому сезоні ще проти "Шахтаря" не грав. Віктору протистоятиме провідний гравець "Шахтаря" Ісмаїлі. Бразилець в першу чергу славиться своїм вмінням долучатися до атаки. Тому Віктору потрібно буде думати не тільки про свої безпосередні обов'язки в атаці, але і не забувати "крити" Ісмаїлі. Буде цікаво подивитися, наскільки вже зараз Циганков готовий бути лідером в такому важливому матчі.

За час виступів в Харкові "гірники" максимум здобували нічию в матчах проти динамівців

Навіть маючи перевагу в очках, "Шахтар" навряд чи відмовиться від своєї гри першим номером. На рівні чемпіонату підопічні Фонсеки по – іншому не грають. В "Динамо" є проблеми в середині поля, незіграний центр захисту, воротар Бойко нервово грає на виходах та ногами. Слабких місць вистачає. Думаю, що якраз на ці точки підопічні Фонсеки будуть тиснути. Тому варто чекати високого пресингу в середині поля, тиску на воротаря, центральних захисників та багато навісів.

В цьому чемпіонаті "Шахтар" не тільки не перемагав "Динамо", але і не забивав. За час виступів в Харкові "гірники" максимум здобували нічию в матчах проти динамівців. Тому буде максимальна мотивація із бажанням врешті перемогти.

Варто чекати дуже обережної гри, де ніхто особливо не буде форсувати події. Кожна із сторін буде чекати помилки від суперника. Зараз обидві команди знаходяться в хорошій формі. За грою невелику перевагу має Фонсека. Зате його візаві Хацкевич має довшу лаву запасних та можливість підсилити гру по ходу матчу. Переможе той, хто зіграє раціональніше та припуститься меншої кількості помилок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонсека розповів, чим збирається здивувати "Динамо"

Поєдинок "Шахтар" - "Динамо" відбудеться 14 квітня і розпочнеться о 17:00. Наша текстова трансляція стартує о 16:00

Зараз ви читаєте новину «Чого очікувати від матчу "Шахтар" - "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути