середа, 28 квітня 2010 09:45

ЧС-2015 з хокею може пройти в Україні

ЧС-2015 з хокею може пройти в Україні

Федерація хокею України у травні цього року побореться за право проведення у Києві чемпіонату світу з хокею 2015 року в елітному дивізіоні. Заявку буде розглянуто на конгресі Міжнародної федерації хокею в німецькому місті Кельн під час проведення чемпіонату світу. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін.

У ці дні в Києві знаходяться представники Міжнародної федерації хокею – директор комітету з питань проведення змагань МФХ Ернест Альянчич (Словенія) і секретар цього ж комітету – австрієць Ханнес Едерер.

За словами віце-президента Федерації Олександра Сопіта, представники Міжнародної федерації сьогодні зустрілись з Міністром України у справах сім"ї, молоді та спорту, а також оглянуть готелі міста.

"Під час свого перебування у Києві Ернест Альянчич і Ханнес Едерер також ознайомляться з аренами, на яких планують провести матчі першості світу, - Київським Палацом спорту і ареною, яка будується в районі ВДНХ", - сказав Олександр Сопіт.

У свою чергу, Ернест Альянчич на прес-конференції зазначив: "Сьогодні ми вже зустрічалися з міністром України у справах сім'ї, молоді та спорту Равілем Сафіулліним, і він запевнив, що Київ буде готовий до проведення чемпіонату світу. Ми тут не як інспектори, а як колеги". За його словами, "немає жодного сумніву, що Федерація хокею України готова до організації такого турніру". Пан Альянчич, який також є президентом Федерації хокею Словенії, згадав і про юніорський чемпіонат світу в Україні.

"В нинішньому році у Броварах вже проходила першість світу в другому дивізіоні серед юнацьких команд. І змагання були проведені на високому організаційному рівні", - зазначив Ернест Альянчич.

Сьогодні почесні гості ознайомляться з транспортною інфраструктурою міста і вилетять до штаб-квартири МФХ.

За матеріалами ФХУ

Зараз ви читаєте новину «ЧС-2015 з хокею може пройти в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути