Ексклюзиви
вівторок, 27 квітня 2010 17:22

Захаров готовий залишитися наставником збірної України з хокею

Захаров готовий залишитися наставником збірної України з хокею

Національна збірна України з хокею не змогла пробитися до вищої ліги чемпіонату світу. Підопічні 48-річного Михайла Захарова у вирішальному поєдинку першолігового турніру у голландському Тілбурзі поступилися австрійцям – 1:2. Чи продовжить білоруський фахівець роботу з українською командою вирішить найближче засідання виконкому Федерації хокею України.

- Команда старалася, але ми не виконали завдання, - говорить Михайло Михайлович на прес-конференції, - На жаль, помилилися ті гравці, в яких не було на це права – це Олег Тимченко, Олександр Матерухін і Дмитро Толкунов. Якби вони показали 50-60% тої гри, якої від них чекали, результат матчу був би іншим. Два голи в матчі з австрійцями забили з-під Тимченка, Толкунов у вирішальному моменті "виключився", а Матерухін зіграв нижче своїх можливостей. Решта гравців не зробили жодної помилки.

Можливо, потрібно було раніше взяти тайм-аут, щоб хокеїсти відпочили. Я зробив дві помилки: команда грала 5-хвилинну більшість тільки двома ланками, які встигли підсісти фізично і пізно замінив воротаря на шостого польового гравця.

- В КХЛ та НХЛ 75% голів – це реалізація більшості. Українців цей компонент гри часто підводить.

- Я знав, що попередні два чемпіонати світу збірна України програла через погану реалізацію більшості. У спарингах з поляками і перших матчах в Тілбурзі в команди не було з цим проблем. Свій гол Срюбко забив австрійцям, коли українці грали в більшості. Мабуть, нам трохи забракло часу, щоб забити більше.

- Німецький суддя матчу Брюггеманн не зарахував гол Касянчука і не призначив буліт в епізоді, коли воротар австрійців зсунув з місця свої ворота. Як ви оціните таке суддівство?

- Я переглядав відеозапис матчу. Костя забив чистий гол, а австрієць зрушив ворота, коли поблизу не було жодного українського хокеїста. Я б не став звалювати на суддівство причину нашої поразки. Ми самі повинні були зняти всі питання про переможця. Ми помилилися, коли не забили граючи в більшості.

- Ви готові продовжити роботу з українською збірною?

- Чому б і ні? Я готовий працювати. В українського хокею є хороші традиції, які треба просто відродити. Все залежить від рішення ФХУ.

- Яке майбутнє в збірної України?

- Обов'язково має бути команда, яка виступає в Континентальній хокейній лізі. Без неї Україні буде дуже важко прогресувати. Також не варто відмовлятися від натуралізації хокеїстів. За збірну Казахстану виступають американець і канадець, за білорусів грають семеро росіян. За 7-8 останніх років майже 90 російських хокеїстів отримали білоруські паспорти. На доморощених гравців треба чекати вісім років.

- Ви одночасно працювали з трьома командами – збірними Білорусі, України і мінською "Юністю". Таке розпилення якось позначилось на українцях?

- Участь в Олімпіаді з командою Білорусі дала мені хороший досвід і знайомство з іншими фахівцями. Мені допомагав триразовий володар Кубка Стенлі Дейв Льюіс. Номінально він був помічником, але навчив мене багатьом речам. Спілкування з ним у плані тактики і системи дуже мені допомогло.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Захаров готовий залишитися наставником збірної України з хокею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути