четвер, 02 жовтня 2008 18:29

Через поганий корт збірну Хорватії понизили в рейтингу Кубка Девіса

Збірну Хорватії з тенісу оштрафували на дві тисячі очок в рейтингу Кубка Девіса за те, що корт, на якому проводилися ігри в матчі хорватів зі збірною Бразилії, не відповідав міжнародним стандартам. При цьому результат матчу, який закінчився перемогою Хорватії, залишається в силі, повідомляє AP.

Хорвати обіграли бразильців з рахунком 4:1 в матчі, що відбувся з 19 по 21 вересня 2008 року на стадіоні в місті Задаре. Переможець протистояння отримав право грати в Світовій групі Кубка Девіса в 2009 році.

Міжнародна тенісна федерація (ITF) ухвалила, що Хорватія порушила вимоги при підготовці кортів, на яких проходять матчі Кубка Девіса. Покриття корту на стадіоні в Задаре виявилося дуже швидким.

ITF ухвалила рішення позбавити Хорватію двох тисяч очок рейтингу, проте відхилила протест бразильської сторони, в якому містилася вимога анулювати результат матчу і дискваліфікувати хорватів.

Таким чином, хорвати, як і планувалося, зіграють в 1/8 фіналу Кубка Девіса 2009 року з командою Чилі.

Хорватія, що має 11 тисяч 25,63 очка в рейтингу Кубка Девіса, не дивлячись на штраф, залишиться на п"ятій позиції. У Швеції, яка займає шосте місце - 8 тисяч 434,38 очок. Лідером рейтингу є збірна Росії, на рахунку якої 29 тисяч 647,5 очок.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Через поганий корт збірну Хорватії понизили в рейтингу Кубка Девіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути