четвер, 14 червня 2012 17:59

"Через наше телебачення замість 90 тисяч до України приїхало п'ять" - англійці

"Через наше телебачення замість 90 тисяч до України приїхало п'ять" - англійці
Троє студентів проживають у донецькому хостелі. Фото: gazeta.ua

Англійські студенти, які з минулої суботу 9 червня живуть у гуртожитку Донецького національного університету, розповіли кореспонденту Gazeta.ua про те, що їх здивувало в Україні.

21-річний Майк Адамс, 19-річний Крістофер Ройс і 21-річний Деніел Реа прилетіли до Донецька з Бермінгема (Англія). Планують завтра побувати на матчі Швеція-Англія в Києві, а потім повернутися до Донецька і повболівати за свою команду 19 червня на "Донбас Арені", де відбудеться матч між збірними Англії та Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку "під Євро-2012" квартири здають вшестеро дорожче

"Відмінне пиво, відмінний футбол! Пиво, яке ми п'ємо - це місцеве пиво, яке називається "Сармат", - сказав Майк Адамс.

В улюбленому пабі англійців в Донецьку пиво "Сармат" - найдешевше пиво донецького виробництва. Напій з початку чемпіонату не подорожчав і коштує 15 гривень.

"Пиво приблизно такої ж якості у нас вдома, тобто - середнє пиво, коштує 3 фунти, тобто десь в 2,5 рази дорожче, - пояснив Майк. - Але найбільше нас вразила і потішила відмінна погода (В Донецьку на сонці +38, в тіні - +33 - Gazeta.ua) і, звичайно, доброзичливе ставлення до нас. Нас застерігали щодо місцевої агресії і щодо тутешніх ультрас, які є расистами. Про це були телепередачі на нашому телебаченні. Але нічого подібного ми в Донецьку не побачили ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкраще до Євро підготувався Львів

Говорячи про недоліки гості відзначили не надто хороші умови в хостелі, де їх розмістили.

"Скажімо так, все майже окей", - перезираючись, віджартовувались молоді люди.

"Хостел, в якому ми живемо, має всього лише 3 туалети на 30 осіб. Ці туалети знаходяться на поверсі. І унітази являють собою просто дірку в підлозі. Тобто, можна стояти, не можна сидіти ", - пояснили своє незадоволення туристи.

У той же час молоді люди зазначили, що їх влаштовує душ. А кімнати, в яких вони проживають, досить чисті. Відповідаючи на питання, які сюрпризи чекали англійців в Україні, пан Адамс відповів за своїх друзів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку чорнобильці обізвали ЄВРО 2012 "бенкетом під час чуми"

"Найбільший сюпризи - це те, що нас ввели в оману. Ми бачили сюжет, що в Україні багато повій, які небезпечні. Але за час нашого перебування тут нам не зустрілося жодної повії або дівчини, яка б пропонувала себе нав'язливо. І я б навіть сказав, що це нас трохи розчарувало ", - пожартував він.

Англійці розповіли, що через негативні телесюжети десятки тисяч фанатів побоялися їхати в Україну.

"Ми думаємо, що через наше телебачення на чемпіонат ЄВРО 2012 приїхало помітно менше англійських уболівальників, ніж могло бути", - зазначив Деніел Реа.

"У 2006 році на чемпіонат світу з футболу в Німеччині приїхало 90 тис. англійських уболівальників, але, на жаль, в Україну зважилися приїхати не більше 5 тисяч наших уболівальників, наскільки ми чули, - зазначив Майк Адамс. - І ми думаємо, що причина цього - не зовсім достовірна інформація про Україну і про Донецьк, яку ми попередньо отримали ".

Зараз ви читаєте новину «"Через наше телебачення замість 90 тисяч до України приїхало п'ять" - англійці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути