середа, 11 березня 2015 12:02

Чемпіон України "розклеїться" після другого пропущеного голу – 5 думок напередодні матчу "Баварія" - "Шахтар"

Чемпіон України "розклеїться" після другого пропущеного голу – 5 думок напередодні матчу "Баварія" - "Шахтар"
Фото: isport.ua

Донецький "Шахтар" зіграє сьогодні матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти німецької "Баварії". Гра відбудеться в Мюнхені, почнеться о 21.45, наш сайт вестиме текстову трансляцію поєдинку. Перша зустріч суперників завершилася внічию - 0:0.

Що чекати від сьогоднішнього протистояння?

1. "Шахтар" має певну психологічну перевагу, бо не програв і не пропустив у домашньому матчі. Відтак навіть перший пропущений м'яч не повинен ментально вплинути на донеччан. Бо в будь-якому разі для виходу в чвертьфінал треба забивати на виїзді — наївно сподіватися на серію пенальті. Однак "Баварія" настільки сильна нині, що забити два м'ячі може й за перших десять хвилин. Важливо не злякатися тиску трибун і обов'язково організовувати контратаки. Небезпеки слід чекати з обох флангів, де лютують Роббен і Рібері. Треба усвідомити, що навіть коли "Шахтарю" вдасться відкрити рахунок, німців це не спинить. Тому обов'язково ставити завдання на забитий другий гол. Але вірогідність того, що голи все ж посиплються у ворота донеччан набагато більша. Після другого донеччани "розклеються".

2. "Шахтар" сьогодні може побувати у шкірі українських команд із другої половини турнірної таблиці, які виходять на гру проти гірників із однією мрією – не пропустити більше трьох м'ячів. Очевидно, що чемпіони України більшу половину гри проведуть на своїй половині в обороні. Настільки за таких умов вистачить бразильців – питання. У Львові вони трималися 90 хвилин. "Шахтарю" треба бути готовим весь матч грати під жорстким пресингом "Баварії". Цілком може статися, що гості не завдадуть жодного удару по воротах німців.

3. Напередодні матчу Ліги чемпіонів "Шахтар" ганебно звів до нічиєї домашній поєдинок проти ослабленого "Металіста". Нічия із слабким суперником мусить розізлити донеччан. Вони достатньо отримали на горіхи від Мірчі Луческу. Провалити два матчі поспіль – малоймовірна річ навіть для нинішнього, далеко не чемпіонського, складу "Шахтаря".

4. Андрій П'ятов не виручив у грі з харків'янами. Перед Мірчею Луческу стоятиме проблема вибору основного голкіпера. П'ятова, який не в найкращій формі, чи молодого Каніболоцького, який може згадувати цю гру до кінця свого життя.

5. Також у поганій формі центрбек Олександр Кучер. Саме після двох його помилок забивав "Металіст". Якщо баварці відчують слабинку в центрі оборони гірників – бути біді. Ракицький – захисник не того рівня, який рятує матчі Ліги чемпіонів. Єдина надія "Шахтаря" – швидкі контратаки у виконанні Тайсона, Кости і Тейшейри. На Луіса Адріано розраховувати не доводиться – він так "наїсться" силової боротьби, що форварда не вистачить ні на що інше.

Зараз ви читаєте новину «Чемпіон України "розклеїться" після другого пропущеного голу – 5 думок напередодні матчу "Баварія" - "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути