понеділок, 19 липня 2021 14:22

Колишня команда Малиновського: що потрібно знати про першого суперника "Шахтаря" в Лізі чемпіонів

Колишня команда Малиновського: що потрібно знати про першого суперника "Шахтаря" в Лізі чемпіонів
Пол Унуачу із 2019 року грає за "Генк". Фото: Gettyimages.com

У третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів "Шахтар" зіграє проти бельгійського "Генка". Що потрібно знати про цю команду?

Віцечемпіон Бельгії. Минулого сезону "Генк" фінішував другим в Жупільє-Лізі, поступившись "Брюгге".

Колишня команда Малиновського. Один із лідерів збірної України провів в "Генті" чотири сезони перед переходом в "Аталанту". У складі бельгійської команди Малиновський зміг стати один із найкращих гравців чемпіонату та розкрити свій потенціал.

Команда грає в атакувальний футбол. "Генк" - команда, яка заточена на атакувальні дії. Використовує схему 4-2-3-1. Де активно використовують фланги та контроль м'яча. Десь за стилем гри "Генк" схожий на "Шахтар". Тільки більше використовує довгі та флангові передачі.

"Генк" схожий за стилем гри на "Шахтар"

Зірки команди. Головний актив - нігерійський форвард Пол Онуачу. Двохметровий силовий центральний нападник. Нігерієць оцінюється у €20 млн. Варто також відзначити японського вінгера Дзюня Іто, капітана команди Браяна Гейнена та оборонців Джона Лукумі й Даніеля Муньйоса.

Тренер. "Генк" очолює Джон ван ден Броом із листопада 2020 року. Прийшов під час кризи та зміг стабілізувати ситуацію. Перед цим працював із "Утрехтом", "Андерлехтом" АЗ та в системі "Аякса". Раніше грав за "Віттесс", "Аякс" та турецький "Істамбулспор".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" майже не тренували – Грачов

Влітку не змінився склад. Бельгійські клуби живуть коштом продажу гравців в сильніші клуби. "Гент" влітку провів доволі в'ялу трансферну кампанію. Зберіг усіх власних зірок та не підписав сильних гравців.

Прохідний варіант для "Шахтаря". Клас "гірників" набагато вищий. Команда Роберто Де Дзербі не повинна мати проблеми. Головне - уникнути помилок в захисті та недооцінки суперника.

Перший матч між "Гентком" та "Шахтарем" відбудеться 3 або 4 серпня. 10 серпня команди зіграють в Києві на НСК "Олімпійський". Переможець пари зіграє у вирішальному четвертому раунді кваліфікації.

Минулого сезону "Шахтар" у Лізі чемпіонів зміг зайняти третє місце в групі разом з "Реалом", "Боруссією" Менхенгладбах та "Інтером".

Зараз ви читаєте новину «Колишня команда Малиновського: що потрібно знати про першого суперника "Шахтаря" в Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути