Ексклюзиви
пʼятниця, 29 січня 2010 12:52

Британський таблоїд порівняв форму збірної Німеччини з нацистською (ФОТО)

 

Один з британських таблоїдів розмістив на своїх сторінках фотографію капітана збірної Німеччини з футболу Міхаеля Баллака у новій формі національної команди, поряд з якою красується зображення Адольфа Гітлера.

Англійські журналісти примудрилися побачити подібність нової форми "бундестім", розробленої компанією Adidas, що постачає екіпіровкою більшість провідних збірних світу, з формою елітних військ СС, чим призвели до обурення німецьку громадськість.

Провідні видання Німеччини почали вимагати в англійських колег вибачень за таке обурливе порівняння, однак останні вибачатися не квапляться.

"Дійсно, чорна футболка з золотими смужками викликала асоціації з власним підрозділом фюрера СС. Але ні про які вибачення не може бути й мови. Не наша вина в тому, що у когось елементарно не вистачає почуття гумору", - пише британський таблоїд.

Проте німцям зараз не до почуття гумору. На минулому тижні вся Європа відзначала 65-річчя визволення бранців найбільшого нацистського табору смерті "Освенцим" у Польщі, з приводу чого в Берліні було проведено кілька пам"ятних заходів і сказано чимало промов на адресу потерпілих від гітлерівського геноциду.

Німеччина досі живе з величезним національним почуттям провини за злочини нацистів, і навіть такі "нешкідливі", на думку англійців, натяки здатні вивести німців із себе.

Тим часом підопічні Іохима Лева мають намір виступити в новій формі на чемпіонаті світу в ПАР, до якого залишилося 132 дня.

livesports.ru

Зараз ви читаєте новину «Британський таблоїд порівняв форму збірної Німеччини з нацистською (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути