пʼятниця, 15 квітня 2011 00:55

"Брага" залишила "Динамо" без Ліги Європи

"Брага" залишила "Динамо" без Ліги Європи

Київське "Динамо" зіграло внічию 0:0 з португальською "Брагою" у повторному матчі 1 / 4 фіналу Ліги Європи-2010/2011. Перша гра в Києві завершилася внічию 1:1 і за правилом виїзного гола в півфінал турніру виходить команда Домінгуша Пасьєнсії, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Юрій Сьомін виставив на гру найсильніший на сьогодні склад. На полі не було лише Андрія Шевченка, який пропускав гру через дискваліфікацію, і Тараса Михалика, який хоч і відновився після травми, але поки мабуть не готовий грати повний матч.

Киянам після домашньої нічиєї 1:1 для виходу в півфінал потрібно було обов'язково забивати і стартові хвилини вони провели активніше. Атаки йшли в основному через правий фланг, але постійно не вистачало завершального удару. Лише на 14-й хвилині Андрій Ярмоленко пробив метрів з 25-ти, але м'яч пройшов поряд зі штангою. Ближче до середини тайму темп гри знизився, і ініціатива перейшла до гравців "Браги". Спершу Уго Віана пальнув метрів з 30-ти і Олександр Шовковський лише з другої спроби забрав м'яч, а потім наш голкіпер врятував після удару Ліми.

Динамівці відповіли просто вбивчим моментом на 23-й хвилині. Даніло Сілва навісив з правого флангу в штрафний майданчик прямо на Андрія Ярмоленко, але той пробив головою прямо в руки голкіперу, перебуваючи у восьми метрах від воріт. На 30-й хвилині динамівці досить несподівано отримали чисельну перевагу. Пауло Сезар у підкаті ледь не зламав гомілкостоп Ярмоленку за що був вилучений з поля.

Кияни стали грати першим номером, більше володіли м'ячем, але португальці захищалися усією командою, перекриваючи всі підступи до своїх воріт. Розкрити таку насичену оборону до перерви динамівцям не вдалося. Більше того, вони ледь не пропустили на останній хвилині тайму, і лише майстерність Шовковського врятувала від пропущеного голу.

У перерві Сьомін замінив Євгена Хачеріді, у якого вже була жовта картка та, знаючи його запальність, захисник цілком міг догратися і до вилучення. Замість нього на поле вийшов Леандро Алмейда. Початок другого тайму залишився за господарями. Шовковський в черговий раз врятував свою команду після провалу своїх центральних захисників і удару Ліми.

У нападі у киян нічого не виходило, незважаючи на чисельну перевагу. Абсолютно непомітні були форварди Кравець і Мілевський, погроз воротам "Браги" не було і близько. Лише на 60-й хвилині динамівцям вдалася гарна комбінація, яку ударом з кількох метрів завершував Кравець, але голкіпер "Браги" Артур зробив ефектний сейв і перевів м'яч на кутовий. І тут же португальці відповіли своїм контрвипадом, який ударом з кута воротарського майданчика завершував Ліма, але м'яч на щастя для киян пройшов поряд зі штангою.

В останні 15 хвилин гри динамівці повністю контролювали гру, але моменти створювали з величезними зусиллями. Крім того, кияни помітно нервували і недозволено часто помилялися навіть у простих ситуаціях, як наприклад, при вкиданні ауту. До того ж на 87-й хвилині арбітр зрівняв склади, вилучивши з поля Горана Попова за повторне попередження. Португальці спокійно оборонялися і зберегли нулі на табло до фінального свистка.

У півфіналі "Брага" зіграє зі своїми земляками з "Бенфіки".

Брага Португалія - Динамо К Україна - 0:0 (0:0, 0:0)

БРАГА: Гузмао, Діаш де Каштру, Сілвіу, Паулао, Вандіньо, Саліно, Сезар Роха Роса, Віана, Алан, Зе Мейонг (Марсіо, 69), Ліма (Барбоза, 90).

ДИНАМО К: Шовковський, Хачеріді (Алмейда, 46), Попов, Даніло, Вукоєвич, Єрьоменко, Гусєв, Юссуф, Кравець (Гармаш, 65), Мілевський, Ярмоленко.

Попередження: Кравець (15), Віана (29), Хачеріді (29), Вандіньо (41), Гусєв (52), Попов (73).

Вилучення: Сезар Роха Роса (29), Попов (88).

Зараз ви читаєте новину «"Брага" залишила "Динамо" без Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути