Ексклюзиви
четвер, 08 листопада 2012 18:43

Борзов залишив посаду президента Федерації легкої атлетики України

Борзов залишив посаду президента Федерації легкої атлетики України
Крісло Валерія Борзова зайняв Ігор Гоцул ФОТО: prosport.tsn.ua

Новим президентом Федерації легкої атлетики України замість її багаторічного керівника Валерія Борзова став колишній генеральний секретар ФЛАУ Ігор Гоцул.

За його кандидатуру проголосувало 22 делегати звітно-виборної конференції, один висловився проти, і двоє утрималися, повідомляє сайт mir-la.com ("Світ легкої атлетики").

Потім делегати підтримали запрпопоновані Гоцулом кандидатури на посаду віце-президентів: першим віце-президентом став Євген Баженков, віце-президентами стали мама української бігунки Єлизавети Бризгіної Ольга і багатоборка Наталія Добринська.

47-річний Гоцул протягом шести років був генеральним секретарем Федерації легкої атлетики, але був звільнений у 2008 році після скандалу навколо багатоборки Людмили Блонської, яка була позбавлена срібної медалі Олімпіади-2008 в Пекіні і довічно дискваліфікована за повторне вживання допінгу. Тоді генсек ФЛАУ завчасно озвучив інформацію про позитивний результат допінг-проби спортсменки.

Гоцул також є начальником управління у департаменті партійного будівництва секретаріату політичної партії "Фронт змін", і включений у виборчий список Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" на парламентських виборах 2012 року під № 210.

У свою чергу тепер уже колишній перший віце-президент ФЛАУ Валерій Александров повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що екс-президент Борзов залишив звітно-виборну конференцію після того, як делегати не підтримали його пропозицію проводити вибори в закритому режимі для збереження таємниці голосування, що, на його думку, є демократичним підходом.

Крім того, Александров вважає, що саме кандидатуру Гоцула пролобіювала Державна служба молоді та спорту України, з якою у ФЛАУ останнім часом виник конфлікт через ситуацію зі звільненнями тренерів легкоатлетичної збірної країни за фінансові порушення при підготовці спортсменів.

Він також повідомив, що на виборах президента федерації був присутній спостерігач з Європейської легкоатлетичної асоціації.

Як відомо, на пост президента ФЛАУ ще претендував 38-річний банкір Андрій Оністрат, який з грудня 2009 року є головою наглядової ради, мажоритарним акціонером банку "Національний кредит" (Київ). Але минулого тижня його кандидатура була знята. Донецька обласна федерація висувала його як делегата, а Луганська - як кандидата в президенти.

Нагадаємо, 6 вересня українські легкоатлети виступили за зміну керівництва Федерації легкої атлетики України на чолі з її президентом Валерієм Борзовим за відсутність належних умов при підготовці команди до Літнім Олімпійським іграм 2012 року в Лондоні.

Зараз ви читаєте новину «Борзов залишив посаду президента Федерації легкої атлетики України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути