вівторок, 11 вересня 2012 00:00

Забирали половину президентської премії

У тренерів легкоатлетичної збірної України чиновники з відповідної федерації забирали 50% президентської премії за привезені з Олімпіади й чемпіонатів світу та Європи медалі. Гроші переказували на картковий рахунок, а далі вони зникали. Про це розповів 29-річний Сергій Басенко, особистий наставник бронзової призерки Ігор-2012 Христини Стуй.

— Президентскую премию спортсмен и его тренер получают на личные карточки. Уже много лет половина денег, предназначенных тренеру, отходит на некий "тренерский штаб", — каже.

Напередодні Олімпіади в Лондоні легкоатлети написали колективного листа до Державної служби молоді та спорту. Вимагали звільнити керівників федерації.

— Під час Ігор Равіль Сафіуллін запросив нас на прийом. Показав довідку, скільки виділяють на одного спортсмена. Там мільйони гривень. Виявляється, ми тренувалися в Кисловодську в Росії, а насправді були на базі в Ялті. За документами, на одного олімпійця виділяли лише на харчування більше 200 гривень, а ми їли старе м'ясо і салати, — розказує Єлизавета Бризгіна, 22 роки, бронзова призерка Олімпіади-2012.

6 вересня, на час перевірки, усунули з посад вище керівництво легкоатлетичної збірної України. Від роботи відлучили державного тренера Валерія Александрова, головного тренера Олександра Апайчева, старших наставників Павла Бардакова та Костянтина Степанцова й начальника команди Руслана Руссу.

Зараз ви читаєте новину «Забирали половину президентської премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути