четвер, 06 вересня 2012 17:20

Державного тренера збірної України з легкої атлетики відсторонили від роботи

Державного тренера збірної України з легкої атлетики відсторонили від роботи

На початку тижня, керівництво держагенства у справах молоді та спорту відсторонило від виконання службових обов'язків ряд працівників збірної команди України з легкої атлетики. Серед них державний тренер Валерій Александров, головний тренер Олександр Апайчев, старші тренери Павло Бардаков та Костянтин Степанцов та начальник команди Руслан Руссу.

Про це під час прес-конференції повідомила бронзова призерка Олімпіади-2012 Єлизавета Бризгіна.

- Під час Олімпіади до нас підійшов Равіль Сафіулін. Запросив на прийом. Там нам показав довідку скільки виділяють на одного спортсмена. Там мільйони гривень. Ми всі були просто в шоці. Виявляється ми тренувались на базі в Кисловодську в Росії, а насправді ми були на базі в Ялті. По документах, на одного олімпійця виділяли тільки на харчування більше 200 гривень, а ми їли старе м'ясо та прілі салати. Про що можна говорити, якщо на базі не було навіть води — розповіла вона.

Члени збірної написали колективного листа до керівництва державного агентства з питань молоді та спорту. В ньому описали умови тренувань. Під листом підписались близько сотні спортсменів.

- Про що можна казати, якщо за чотири роки жодного разу не купували інвентар для тренувань. Коли я заїхав на збори на базу в Святошині, то там в ліжку подушка була вся в крові, ми їздили в супермаркет та купляли за свої гроші накидки паралонові щоб спати. Мене викликали старший тренер на збір, але там навіть немає де метати диск, чи стрибати з жердиною, а це є елементом в багатоборстві — розповідає олімпійський бронзовий призер з багатоборства Олексій Касьянов.

Нагадаємо, перед Олімпіадою у Лондоні в стані збірної України розгорівся скандал. Члени збірної України з легкої атлетики, запросили на тренування журналістів, та показали в яких умовах їм приходиться тренуватись. Олімпійці показали обшкрябані стіни, старі душові та ржаву воду, котра текла з крану. Керівництво федерації звинуватило спортсменів у брехні, що вони спеціально показали старий корпус і просто хочуть підняти преміальні.

Зараз ви читаєте новину «Державного тренера збірної України з легкої атлетики відсторонили від роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути