четвер, 31 липня 2008 09:09

Боксера, який убив жителя Владивостока, випустили під заставу

Відомий російський боксер Роман Романчук, який вистрілив з травматичного пістолета в око 22-річному жителеві Владивостока, в середу був відпущений під заставу, повідомляє агентство "Дейта.Ру" з посиланням на заяву начальника УВС по Фрунзенському району підполковника міліції Олександра Боровікова.

При цьому Боровіков відзначив, що не має в своєму розпорядженні інформації про суму застави. Про те, хто вніс гроші за віце-чемпіона світу, також поки не повідомляється. На думку Боровікова, гроші за звільнення Романчука могли заплатити представники Російської федерації боксу.

28 липня на центральній площі Владивостока біля кафе "М"ятний трюфель" стався конфлікт між Романчуком і Олегом Мєшковим. У ході сварки Мєшков дістав травматичний пістолет "Оса", який був у нього, і спробував вистрілити в Романчука, проте останній зумів вихопити зброю і сам зробив постріл. Куля потрапила Мєшкову в око і зачепила мозок, внаслідок чого поранений провів два дні в комі і потім помер.

За фактом вбивства було порушено кримінальну справу за частиною 4 статті 111 УК РФ (умисне спричинення тяжкої шкоди здоров"ю, що призвело по необережності до смерті потерпілого). Раніше, коли потерпілий ще був живий, прокуратура порушила справу за частиною 1 цієї ж статті (умисне нанесення тяжкої шкоди здоров"ю), проте після смерті Мєшкова справа була перекваліфікована на частину 4, що передбачає суворіше покарання. У випадку, якщо боксера визнають винним, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «Боксера, який убив жителя Владивостока, випустили під заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути