субота, 08 жовтня 2011 15:00

Бокс. Ще двоє українців слідом за Ломаченком виграли золото ЧС

Бокс. Ще двоє українців слідом за Ломаченком виграли золото ЧС

Тарас Шелестюк виграв чемпіонат світу з боксу, який відбувається у Баку, повідомляє "Чемпіон".

У ваговій категорії до 69 кг у фіналі українець завдяки оборонній тактиці переміг казаха Серіка Сапієва.

Перший раунд Тарас провів у захисті, віддавши перевагу супернику. Загалом трихвилинка вийшла рівною, але арбітри виставили рахунок 5:2 на користь українця, що було досить несподівано.

Другий раунд пройшов у тому ж дусі. Щоправда, Серік не так активно йшов уперед. Фактично всі удари казаха проходили у рукавички Шелестюка. 3:2 і тут арбітри відзначили нашого боксера.

В останні три хвилини у Сапієва просто вже не вистачило сил, аби переломити хід зустрічі. У підсумку 16:10, і Україна отримала другого чемпіона світу - Тараса Шелестюка.

Майже одночасно з Шелестюком свою золоту медаль здобув Євген Хитров.

У фіналі вагової категорії до 75 кг українець здолав японця Ріоту Мурата.

На перший раунд боксери обрали ближній бій, без клінчу. Судді також відзначили рівний перебіг, віддавши перевагу японцю в одне очко - 6:7.

На початку другого раунду Євген пропустив багатенько ударів, тому йому варто було змінювати свій стиль. І це українцю вдалося - рефері навіть відрахував японцю нокдаун. Під кінець раунду суперники продемонстрували майже відкритий бокс. Рахунок раунду - 10:7 на користь Хитрова.

У третій трихвилинці у бою з'явився клінч, що було на руку українцю. Також Євгену вдалося ухилятися від ударів Мурата, що не виходило до цього. А японець навіть отримав розсічення.

Судді констатували перемогу Хитрова - 24:22. Ця медаль стала третьою золотою нагородою українців. Першу дещо раніше завоював Василь Ломаченко.

У той же час не зумів поповнити золоту колекцію української команди Денис Берінчік. У фіналі вагової категорії до 64 кг українець поступився бразильцю Евертону дос Сантосу.

Перший раунд вийшов досить в'язким, і Денис, на думку суддів, поступився з рахунком 3:8.

З перших секунд другої трихвилинки українець пішов в атаку, намагаючись боксувати агресивно. Бразилець одного разу поцілив Берінчику нижче пояса, за що з нього зняли одне очко.

Водночас і з Дениса довелося зняти очко за те, що він кілька разів поспіль штовхав суперника у потилицю, і той опинявся на підлозі рингу. Проте арбітри віддали перевагу українцю - 9:8.

У третьому раунді дос Сантос продовжив свої падіння, за що знову ж таки з нього зняли ще одне очко. Кінцівка бою пройшла у клінчах, було видно, що бразилець втомився. Проте Евертон утримав перевагу, вигравши у підсумку 26:23.

Зараз ви читаєте новину «Бокс. Ще двоє українців слідом за Ломаченком виграли золото ЧС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути