Ексклюзиви
четвер, 06 вересня 2012 11:10

Близько 300 уболівальників розгромили офіс Єгипетської футбольної асоціації

Близько 300 уболівальників розгромили офіс Єгипетської футбольної асоціації
Під час лютневої масової бійки загинули 73 людини. Фото: reuters.com

Футбольні фанати розгромили штаб-квартиру Єгипетської футбольної асоціації (EFA) в Каїрі. Про це повідомляє Associated Press.

Увечері 5 вересня близько 300 уболівальників клубу "Аль-Ахлі" увірвалися на територію EFA і влаштували погром. За словами працівника федерації Фаузі Ганема, фанати розгромили вітрини з численними кубками, причому багато трофеїв учасники дебошу забрали з собою. Також вони розгромили всі автомобілі, які належали працівникам EFA.

Таким чином фанати "Аль-Ахлі" висловили протест проти рішення федерації відновити матчі чемпіонату країни, який був перерваний через масову бійку в лютому 2012 року на стадіоні в Порт-Саїді. Тоді після матчу за участю клубів "Аль-Масрі" і "Аль-Ахлі" відбулася масова бійка, в результаті якої загинули 73 людини, ще близько тисячі отримали поранення.

Відразу після заворушень колишнє керівництво EFA пішов у відставку, а клуб "Аль-Масрі" був дискваліфікований. Однак незабаром Спортивний арбітражний суд скасував рішення федерації, але керівництво "Аль-Масрі" все ж не стало заявлятися на чемпіонат з міркувань безпеки.

В даний час звинувачення у справі про заворушення на стадіоні пред'явлено 75 уболівальникам і співробітникам безпеки стадіону.

Зараз ви читаєте новину «Близько 300 уболівальників розгромили офіс Єгипетської футбольної асоціації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути