четвер, 02 лютого 2012 17:49

Керівництво Єгипетської федерації футболу відправили у відставку

Керівництво Єгипетської федерації футболу відправили у відставку

Уряд Єгипту оголосило про звільнення керівництва футбольної федерації країни у зв'язку з побоїщем на стадіоні в Порт-Саїді. Про це 2 лютого повідомляє Associated Press.

Про рішення відправити у відставку футбольне керівництво було оголошено на екстреному засіданні парламенту країни. Прем'єр-міністр Камаль аль-Ганзурі поклав відповідальність за те, що трапилося в Порт-Саїді на директора і правління федерації.

Крім того, прем'єр оголосив, що у зв'язку з бійкою на стадіоні подав у відставку губернатор Порт-Саїда. Його заява вже прийнята урядом. За інформацією ИТАР-ТАСС, своїх постів після подій 1 лютого також позбулися голови департаменту безпеки та слідчого управління міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гравці клубу "Аль-Ахлі" вирішили в повному складі "зав'язати" з футболом

У результаті побоїща, яке сталося на стадіоні в Порт-Саїді після матчу між місцевою командою "Аль-Масрі" і каїрським клубом "Аль-Ахлі" 1 лютого, загинули не менше 74 осіб. Поранення отримали близько тисячі. Після закінчення матчу, за рахунку 3:1 на користь господарів, фанати "Аль-Масрі" вибігли на поле і почали нападати на гравців каїрського клубу. Охорона та поліція не змогли впоратися з фанатами.

2 лютого в Каїрі пройшли багатотисячні акції протесту. Їх учасники вимагали відставки глави Вищої ради збройних сил Єгипту маршала Хусейна Тантаві, звинувачуючи владу країни в навмисному невтручанні в події на полі. За деякими даними, під час бійки поліцейських вилучили зі стадіону. Крім того, існує версія, що масова бійка була спровокована владою, щоб підставити каїрських уболівальників.

Зараз ви читаєте новину «Керівництво Єгипетської федерації футболу відправили у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути