Ексклюзиви
четвер, 10 липня 2008 13:12

Блаттер заступається за Роналду і називає сучасний футбол рабовласництвом

Президент ФІФА Зепп Блаттер в своєму інтерв"ю назвав довгострокові контракти футболістів з клубами "сучасним рабовласництвом".

Блаттер зазначив, що більшість клубів намагаються укласти довгострокові угоди з гравцями в цілях запобігання їх переходу в іншу команду.

"Футбол став схожим на сучасний варіант рабовласницького ладу. Тут і там футболістів продають, купують, нікуди не відпускають. І ФІФА має намір втрутитися в цю ситуацію", - заявив функціонер.

Переглянуті ФІФА положення про статус і трансфери гравців тепер дозволяють футболістові розривати контрактні відносини у випадку, якщо він зіграв менше ніж в 10 відсотках матчів команди в поточному сезоні.

Коментуючи намагання "Манчестер Юнайтед" втримати від переходу в "Реал" португальця Кріштіану Роналду, Блаттер заявив, що манкуніанцам слід відпустити півзахисника.

"Якщо гравець хоче виступати десь ще, компроміс повинен бути знайдений. Це негативно позначиться і на діях гравця і всієї команди, якщо футболіст залишиться там, де йому не комфортно", - сказав глава ФІФА.

"Спорт-Экспресс"
Зараз ви читаєте новину «Блаттер заступається за Роналду і називає сучасний футбол рабовласництвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути