вівторок, 29 червня 2010 12:20

Блаттер вибачився перед Англією та Мексикою за помилки суддів

Блаттер вибачився перед Англією та Мексикою за помилки суддів

Президент ФІФА Зепп Блаттер вибачився перед збірними Англії і Мексики, які постраждали від суддівських помилок у матчах 1 / 8 фіналу чемпіонату світу з футболу в ПАР, повідомляє AFP.

Також Блаттер відзначив, що ФІФА буде обговорювати можливість введення відеоповторів, завдяки яким помилки могли б бути попереджені, на черговій зустрічі керівництва організації.

Він підкреслив, що мова йде виключно про технології, яка дозволить точно визначити, чи перетнув м'яч лінію воріт, чи ні, а не про детальний розбір будь-якого спірного моменту.

Мова йде про моменти в зустрічах Англія - Німеччина і Аргентина - Мексика. У випадку з англійцями бригада арбітрів не зарахувала забитий Френком Лемпардом гол у ворота Німеччини.

Згодом німецький воротар Мануель Нойер зізнався, що спеціально повів себе таким чином, щоб судді засумнівалися в тому, чи перетнув м'яч лінію воріт, а тренер Німеччини Йоахім Льов назвав гол Лемпарда забитим за всіма правилами.

Збірна Англії програла з рахунком 1:4. На 38-й хвилині, коли судді не зарахували гол Лемпарда, німці вели з рахунком 2:1.

У випадку з Мексикою був зарахований гол аргентинського футболіста Карлоса Тевеса, який, як стало очевидно з повтору, був забитий з положення "поза грою". Перед тим, як зарахувати гол, головний арбітр зустрічі Роберто Розетті довго консультувався з помічником, однак все-таки прийняв рішення на користь збірної Аргентини.

Матч завершився поразкою Мексики з рахунком 1:3. Варто відзначити, що повтор гола Тевеса транслювався на великому екрані, встановленому на стадіоні, проте правила ФІФА забороняють суддям брати їх до уваги.

Блаттер підкреслив, що ніяких технологічних нововведень, які допомогли б уникнути ситуації з Мексикою, вводити не планується, так як це може негативно позначитися на характері гри.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Блаттер вибачився перед Англією та Мексикою за помилки суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути