неділя, 07 жовтня 2018 15:51

"Бій століття" в UFC завершився грандіозним скандалом

 

Вранці за київським часом на "T-Mobile Arena" у Лас-Вегасі, США, відбувся найбільш очікуваний бій в UFC – між чемпіоном у легкій вазі, росіянином Хабібом Нурмагомедовим та головною зіркою Абсолютного бійцівського чемпіонату, ірландцем Конором МакГрегором. Очікувано переміг фаворит – уродженець Дагестану Нурмагомедов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конор Макгрегор піде під суд за напад на росіянина

Ключовою стала колосальна перевага Хабіба в боротьбі. Він без проблем переводив суперника в партер, де Конор думав тільки про те щоб поменше пропустити і не потрапити на задушливий прийом. Лише в третьому раунді, коли суперники значну частину часу провели в стійці, у МакГрегора щось виходило. Проте навіть у цьому компоненті бою він не мав переваги над Нурмагомедовим. Завершилось усе в четвертому раунді. Хабіб знов перевів Конора в партер – провів задушливий і ірландець змушений здатись. Дуже переконлива перемога, яка робить безсенсовим проведення матчу-реваншу. Десять з десяти боїв між цими суперниками завершаться з аналогічним результатом.

Загалом бій між Нурмагомедовим і МакГрегором принесе організаторам прибуток у розмірі $200 млн.

Бій завершився, але не завершився бійцівський вечір. Нурмагомедов, згадавши усі образи від МакГрегора та його команди перед боєм, перестрибнув огорожу октагону і кинувся на спаринг-партнера ірландця Діллона Деніса. Почалась масова бійка. В той же час команда дагестанця атакувала Конора в клітці. Цілком ймовірно, що Нурмагомедова можуть позбавити титулу чемпіона UFC, як і частини преміальних. Він має отримати за бій близько $10 млн. МакГрегор – уп'ятеро більше. Більше ірландець отримав тільки за боксерський поєдинок проти Флойда Мейвезера – $80 млн. Загалом бій між Нурмагомедовим і МакГрегором принесе організаторам прибуток у розмірі $200 млн. Основна частина його від продажу платних трансляцій – близько 3 млн. американців виклали по $65 за право переглянути бій.

Хабіб Нурмагомедов розпочав свою кар'єру в Полтаві. 13 вересня 2008 року він переміг в першому раунді задушливим прийомом Вусала Байрамова. Через півтора року в Києві Хабіб уперше став чемпіоном світу з бойового самбо. Після чого провів 9 поєдинків, виступаючи за київський клуб "Combat-DOBRO". Батько і тренер Хабіба Абдулманап Нурмагомедов навчався в Полтаві і був чемпіоном України з вільної боротьби і самбо.

Зараз ви читаєте новину «"Бій століття" в UFC завершився грандіозним скандалом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути