неділя, 31 грудня 2017 09:25

Біатлонний центр у Швейцарії збудували за декілька місяців

Біатлонний центр у Швейцарії збудували за декілька місяців
Біатлонний стадіон у Ленцерхайде

У зв'язку із біатлонним бумом в Україні розпочалися розмови про зведення біатлонної арени міжнародного рівня, яка могла би приймати міжнародні змагання. Навряд чи справа швидко дійде від слів до реального будівництва, якщо дійде взагалі.

А поки що наші конкуренти швейцарці пройшли цей шлях за декілька місяців – цю замітку я пишу із відкритого рік тому мегасучасного біатлонного стадіону у Ленцерхайде, який поступається хіба що біатлонній Мецці – німецькому Рупольдингу.

Коли я перебував тут два роки тому, поруч із автодорогою номер три була лише лижна траса та стрільбище. Усе інше збиралося із тимчасових матеріалів на період змагань. Тоді пресу розмістили у великому наметі поруч із яким поставили десяток біотуалетів. Нині тут чотириповерхова споруда, зведена із місцевої деревини. Усі три поверхи є "трансформерами" - замінивши перегородки можна перетворити у віп-зал, ресторан чи прес-центр будь-яке приміщення. А головне – знизу є все необхідне для спортсменів – стаціонарні роздягальні із усіма вигодами, місце для підготовки лиж та зброї та інше.

Коли я перебував тут два роки тому, поруч із автодорогою номер три була лише лижна траса та стрільбище

Цього року тут пройшов етап біатлонного кубку IBU (нижчої ліги біатлону), а також юнацькі змагання з біатлону. Упевнений, що за рік-другий тут проходитимуть змагання з біатлонного Кубку світу, а згодом і світовий чемпіонат "стріляючих лижників". Докладніше про цей стадіон може розповісти один із лідерів нашого біатлону Сергій Семенов, який готувався тут до сезону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер Росії виглядав на фініші як загнаний кінь

Тепер же тут інше свято – старт традиційного лижного "Тур де скі" - новорічної багатоденки найкращих лижників світу. На жаль, українців вже третій рік поспіль на "Тур де скі" не буде – наша федерація "пропускає ці змагання", як повідомив мені її голова. Доведеться ставити запитання норвежцям – не росіянам же!

Тур де Скі-2018 пройде з 30 грудня по 7 січня.

Зараз ви читаєте новину «Біатлонний центр у Швейцарії збудували за декілька місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути