Ексклюзиви
субота, 27 березня 2010 16:59

Біатлон. Еміль Свендсен завоював Великий Кришталевий Глобус

Біатлон. Еміль Свендсен завоював Великий Кришталевий Глобус

У російському Ханти-Мансійську перед заключною гонкою Кубка світу в боротьбі за Великий Кришталевий Глобус склалася цікава ситуація: двоє конкурентів, Еміль Свендсен і Крістоф Зуманн, підійшли до фінішу сезону з рівними показниками, але за рахунок віднімання найгірших гонок невеликий гандикап мав норвежець.

Але Еміль не став користуватися віртуальною перевагою, а в очній боротьбі випередив Крістофа. Хоча на фініші норвежець показав лише 14-й результат, але австрієць виявився ще нижче. Крон-принц норвезького біатлону приміряє світову корону.

Сама ж гонка видалася дуже захоплюючою Чоловіки в мас-старті проявили неабиякі снайперські якості: точність пострілів значно перевищувала звичні показники. Одразу троє гонщиків зуміли пройти чотири вогневих рубежі чисто. Але перемога все ж таки дісталася Ландертінгеру, для якого один промах - чудовий показник.

Австрієць ногами продемонстрував другий результат у гонці і легко відіграв коло штрафу. Другим сьогодні став Арнд Пайфер, а третім - найбільш ветеранистий ветеран пелотона Халвард Ханеволд. 40-річний норвежець неймовірно гарно закінчив свою блискучу кар"єру.

До останньої стрільби на подіум претендував Андрій Дериземля. Але на жаль, одна не закрита мішень на четвертому рубежі (єдина в гонці) відкинула лідера нашої команди на восьме місце. Сергій Седнєв виступив в свою силу, закінчивши мас-старт 22-м. У загальному заліку Кубка світу найкращим з українців став Дериземля з підсумковим 21-м місцем, слідом за ним розташувався Седнєв.

Отже, список основних лауреатів сезону виглядає так. Великий Кришталевий Глобус дістається Емілю Свендсену, до якого норвежець додає два золота та срібло Олімпіади, Малий Глобус в спринті, а також разом з командою - перемогу в Кубку націй і в заліку естафет. Глобус в індивідуальній гонці виграв Крістоф Зуманн, у гонках переслідування - Мартін Фуркад, в мас-стартах - перемогу втримав Євген Устюгов, навіть незважаючи на сьогоднішній провал.

В офіційному календарі сезону 2009/2010 залишилася лише одна гонка, зате вона носить статус чемпіонату світу: завтра в Ханти-Мансійську будуть розіграні медалі в змішаній естафеті.

Ханти-Мансійськ 2010. Мас-старт

1. Домінік Ландертінгер (1 +0 +0 +0) 38:19,8

2. Арнд Пайфер (0 +0 +0 +0) +3,6

3. Халвард Ханеволд (0 +0 +0 +0) +11,2

...

8. Андрій Дериземля (0 +0 +0 +1) + +28,8

22. Сергій Седнєв (1 +0 +1 +3) +1:54,4

За матеріалами Biathlon.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. Еміль Свендсен завоював Великий Кришталевий Глобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути