четвер, 03 грудня 2009 18:04

Бекхем втратив людину, яка привела його у футбол (ФОТО)

Автор: Фото з сайту Jewish.ru
 

Через смерть свого улюбленого дідуся Девід Бекхем може пропустити жеребкування фінальної частини чемпіонату світу з футболу, яке пройде 4 грудня в ПАР. Джозеф Вест, дідусь знаменитого британського футболіста, помер вчора вранці в Лондоні у віці 83 років. Причиною смерті став рак легенів. Передбачається, що вже сьогодні Бекхем полетить до Великої Британії на похорони.

Останнє зі своїх трьох імен Девід Роберт Джозеф Бекхем отримав саме на честь дідуся Веста. За словами спортсмена, він ніколи не забуде, як дід заплатив 125 фунтів, щоб внук зміг тренуватися в дитячій футбольній школі Боббі Чарльтона. Саме там на майбутню зірку звернув увагу менеджер клубу "Манчестер Юнайтед".

"Моя кар"єра почалася завдяки дідусеві", - зізнавався згодом футболіст.

Джозеф Вест підтримував внука і спочатку не пропускав жодної гри з його участю.

"Мені подобалося, коли він приходив на стадіон. Обговорюючи матч і мою гру, він був м"якший, ніж батько", - говорить футболіст.

В автобіографічній книзі "Мій світ", яка вийшла в 2001 році, Бекхем розповідає про те, що не забуває про своє єврейське коріння: "Мій зв"язок з іудаїзмом сильніший, ніж з будь-якою іншою релігією. Коли я був молодший, я носив кіпу, а ще разом з дідусем любив ходити на єврейські весілля".

Бекхем ледь не підписав контракт з "Тоттенхемом" - тільки тому, що дідусь був прихильником цього лондонського клубу, але врешті-решт вибрав "Манчестер Юнайтед", палкими прихильниками якого були його батьки.

83-річний Джозеф Вест і його 79-річна дружина Пег жили в північній частині Лондона. Кажуть, в 2006 році Девід Бекхем спеціально орендував літак, на якому дідусь і бабуся прилетіли привітати внука з днем народження.

Знаменитий півзахисник часто називав дідуся натхненником своїх спортивних перемог. Старший син Девіда, Бруклін Джозеф, також отримав своє друге ім"я на честь дідуся футболіста.

За матеріалами Jewish.ru

Зараз ви читаєте новину «Бекхем втратив людину, яка привела його у футбол (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути