Ексклюзиви
четвер, 19 квітня 2007 11:23

Баскетбольний клуб "Одеса" очолив Селіхов

 

Вчора, 18 квітня, на вечірньому тренуванні баскетболісти клубу "Одеса" отримали нового головного тренера. Їм став добре відомий прихильникам баскетболу Південної Пальміри, російський фахівець Юрій Селіхов. Він свого часу приводив "БІПА-Моду", як тоді називався одеський колектив, до золотих медалей чемпіонату України в сезоні 1997/98, а також до "срібла" першості 1997/98 років.

За словами Юрія Селіхова, він без роздумів прийняв запрошення БК "Одеса", повідомляє www.basket.com.ua.

- Керівництво команди вийшло на мене з пропозицією очолити БК "Одесу", поставивши завдання - повернути її у еліту українського баскетболу. Якщо відверто, то я над цим варіантом не роздумував, бо знаходжусь у боргу перед одеськими вболівальниками. Вважаю, що команда не заслуговує на те місце, на якому вона знаходиться. Не потрапити у плей-офф - для МБК "Одеса" просто неприємливий результат. У втішному турнірі за 9-13 місця головне завдання познайомитись з гравцями команди, після чого вирішити головне питання - які позиції треба підсилювати з поглядом на майбутній сезон.

В останній час, до того як очолити БК "Одесу", Юрій Селіхов працював тренером-консультантом у підмосковному "Динамо". До цього очолював молодіжну збірну Росії, а потім став керманичем санкт-петербургського "Динамо", яке зовсім скоро припинило існування через фінансові проблеми. У 1993 році збірна Росії під керівництвом Селіхова стала віце-чемпіоном Європи, поступившись у фіналі першості Старого Світу німецькій дружині, яка тоді приймала турнір.

Зараз ви читаєте новину «Баскетбольний клуб "Одеса" очолив Селіхов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути