пʼятниця, 13 грудня 2013 16:16

Баскетболісти "Будівельника" медитували перед грою з "Нантерром"
15

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Київський "Будівельник" готується до матчу Євроліги проти французького "Нантерра". Учора команда провела відкрите тренування, яке завершилося медитацією. Наставник "Будки" Айнарс Багатскіс попросив своїх підопічних подумати про щось приємне, лиш би не про баскетбол. Латвійський фахівець час від часу вдається до таких методів підготовки команди.

"Ми будемо боротися. У нас залишається шанс на ТОП-16 Євроліги, - каже центровий Даріш Лавринович. - У Франції ми не були сконцентровані, тому отримали нокдаун. Завтра такого не буде. Поки рахунок 1:0 на їх користь, але ми хочемо взяти реванш.

Нам не вистачає командної гри. Якщо ми хоча на 20 чи 30 % зіграємо більше як команда, то у нас будуть шанси. "Нантерр" демонструє агресивну гру і в захисті, і в нападі. Нам потрібно діяти розумно і холоднокровно".

Віце-капітан "Будівельника" Сергій Горбенко відзначає, що команда перебуває у пошуках своєї гри.

"З обойми випало кілька ключових гравців і це позначилося на нашій грі, - каже Горбенко. - В Євролізі нам ще не вистачає досвіду та зіграності. Це основні причини наших поразок. Сподіваюсь, що висновки, які ми зробили, принесуть нам позитивний результат."

У сьогоднішньому матчі Багатскіс не зможе розраховувати на двох ключових виконавців. Артур Дроздов та Михайло Анісімов перебувають у лазареті.

"Французи — це неприємний суперник для мене, - каже тренер "Будки". - Там є кілька гравців, які забивають 10 і більше очок. Постараємось зробити від себе все, що треба. Я практично ніколи не задоволений виступом, так як завжди може бути краще. Добре, що нам вже вдалося стабілізували свою гру, але попереду ще багато роботи".

Пізніше стало відомо, що сенсаційна перемога "Партизана" над "Фенербахче" позбавила "Будівельник" будь-яких шансів на прохід в наступний раунд Євроліги.

Відзначимо, що матч проти "Нантерра" — це остання домашня гра дебютного сезону чемпіона України у найпрестижнішому баскетбольному турнірі Європи.

Зараз ви читаєте новину «Баскетболісти "Будівельника" медитували перед грою з "Нантерром"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути