субота, 21 серпня 2010 12:17

Баскетбол. Україна без Печерова перемогла Боснію та Герцеговину у відборі ЧЄ-2011

Баскетбол. Україна без Печерова перемогла Боснію та Герцеговину у відборі ЧЄ-2011

Національна чоловіча збірна України, яка грала без одного зі свого лідерів – травмованого Олексія Печерова, вдома завдала поразки Боснії та Герцеговині з рахунком 87:69 (31:14, 21:23, 16:18, 19:14).

Відкривши рахунок у матчі, господарі заволоділи ініціативою, ведучи завдяки вдалим діям наших "великих" Кирила Фесенка та Сергія Ліщука, вже до середини дебютної десятихвилинки з рахунком 18:1. А два поспіль триочкових кидки все того ж Сергія Ліщука за хвилину збільшили перевагу України до дев"ятнадцяти пунктів. І лише під кінець чверті боснійцям вдалося дещо скоротити розрив у рахунку – 31:14 на користь підопічних Віталія Чернія.

Протягом наступних 10 хвилин гості намагалися наблизитися до українців, ті ж, у свою чергу, хоч і збавили оберти, гідно тримали удар. За дві з половиною хвилини до завершення другої чверті Олексій Несович влучним дальнім ударом скоротив відставання своєї збірної до –8, однак Андрій Агафонов, який набрав п"ять очок поспіль, і Кирило Фесенко дозволили Україні піти на велику перерву за рахунку 52:37.

Третя чверть розпочалася з триочкового кидка Андрія Агафонова, котрий вразив кільце суперника після вдали дій Дениса Лукашова в захисті. Кирило Фесенко збільшив перевагу України до двадцяти пунктів. Втім, поступово баскетболісти збірної Боснії та Герцеговини скоротили відставання, і лише непогана реалізація дальніх кидків дозволила нашій команді утримати суперника на безпечній відстані – 68:55 перед заключним періодом.

Вже протягом трьох стартових хвилин останньої чверті гості вдруге в матчі зменшили розрив у рахунку до восьми пунктів. Однак українці, у складі яких варто виділити Максима Пустозвонова, зупинила ривок суперника, а на останніх хвилинах поєдинку підтвердили власне лідерство надійною грою в захисті та результативними атаками, здобувши свою другу перемогу у кваліфікаційному турнірі до Чемпіонату Європи 2011 року.

Відбір до чемпіонату Європи-2011

Україна – Боснія та Герцеговина – 87:69 (31:14, 21:23, 16:18, 19:14)

Україна: Лукашов (7+5 передач), Глєбов (10+5 передач), Пустозвонов (17), Ліщук (14), Фесенко (14+5 підборів+4 блок-шоти) - старт; Агафонов (13+2 блок-шоти), Кравцов (4), Онуфрієв (4), Забірченко (3), Кривич (0)

Боснія та Герцеговина: Несович (11+5 передач +3 перехоплення), Коядинович (0), Домеркант (20 +3 перехоплення), Байрамович (11), Варда (3) - старт; Мілошевич (8), Дедович (5), Бавчич (5), Язвин (4).

За матеріалами ukrbasket.net

Зараз ви читаєте новину «Баскетбол. Україна без Печерова перемогла Боснію та Герцеговину у відборі ЧЄ-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути