пʼятниця, 02 липня 2010 15:49

Збірна України з баскетболу розпочала підготовку до ЧЄ-2011

Збірна України з баскетболу розпочала підготовку до ЧЄ-2011
Національна чоловіча збірна України з баскетболу розпочала підготовку до Чемпіонату Європи 2011. Перший тренувально-навчальний збір вітчизняної дружини відбувається у місті Южному (Одеська обл.).

Наразі у таборі національної збірної перебуває 13 баскетболістів: Кирило Фесенко, Андрій Агафонов, Максим Корнієнко, Максим Пустозвонов, Артем Швець, Костянтин Глазирін, Дмитро Глєбов, Ігор Зайцев, Олексій Онуфрієв, Денис Лукашов, Дмитро Забірченко, Микола Вільховецький та Ростислав Кривич. Решта кандидатів у чоловічу збірну приєднається до команди згодом.

Віталій Черній – головний тренер чоловічої збірної України з басктеболу: "Наразі у таборі збірної тренується 13 гравців. З попереднього списку який я оголошував до нас точно не приєднається Олександр Шапошніков, має проблеми зі здоров"ям Олександр Рибалко. По Артуру Дроздову – зараз цей гравець займається пошуком команди, ми з ним спілкувалися і поки я точно не можу сказати, чи з"явиться він у збірній. Олексій Печеров, Сергій Гладир та Сергій Ліщук мають приєднатися до команди згодом".

Кирило Фесенко: "До збірної приїхав з великим бажанням працювати, зараз на тренуваннях викладаюся максимально. Новий тренер перевіряє нас, оцінює нашу форму і можливості. Попереду півтора місяці тренувань, на пік форми ми маємо вийти перед офіційними іграми - на початку серпня. Поки що оціню свої фізичні кондиції на "задовільно" З вчорашнього дня я вільний агент, окрім зацікавленості зі сторони Юти маю ще декілька пропозицій з інших команд НБА, тож можу сказати, що наступного сезону точно гратиму за океаном".

Ростислав Кривич: "Ми отримали чудові умови для тренувань – це стосується проживання, харчування, тренувального процесу загалом, тож залишається одне – працювати і показувати результат. Наразі я маю попередній контракт з БК "Азовмаш", аби підписати повноцінну угоду я маю пройти медогляд."

Олексій Онуфрієв: "Атмосфера в команді зараз просто чудова. Якщо порівнювати з минулим роком, то зараз тренерський штаб набагато більше уваги приділяє фізичній підготовці. Наприкінці сезону у мене була невелика травма і зараз я потрохи входжу в форму".

Тренувально-навчальний збір в Южному триватиме 2 тижні ( з 25 червня по 7 липня), потім же команда під керівництвом Віталія Чернія вирушить до Мінська на товариський турнір. Також у програмі підготовки української збірної до Чемпіонату Європи 2011 значиться товариський турнір у Тбілісі, та 2 спаринги з командою Латвії.

Нагадаємо, з 2 по 29 серпня чоловіча збірна України візьме участь відбірних Чемпіонату Європи 2011. За путівку на фінальну частину Євробаскет 2011 вітчизняна команда позмагається зі збірними Боснії та Герцеговини, Великобританії, Угорщини, Македонії.

За матеріалами Basket.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Збірна України з баскетболу розпочала підготовку до ЧЄ-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути