субота, 28 січня 2012 13:50

Азаренко перекричала Шарапову
21

Фото: Reuters

Білоруска Вікторія Азаренко стала переможницею Australian Open, обігравши у фіналі росіянку Марію Шарапову у двохсетовому поєдинку з рахунком 6:3, 6:0.

Крім слов'янських коренів, Шарапову і Азаренко зближує манера поведінки на корті. Під час ударів тенісистки голосно кричать, причому голосніше це виходить у росіянки. Таке виявлення емоцій під час гри не всім припадає до душі, особливо їх суперницям.

Перед матчем букмекери віддавали перевагу білорусці. У середньому, коефіцієнт на перемогу Азаренко дорівнював 1,76, Шарапової - 2,24.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаренко стала чемпіонкою Australian Open

Початок матчу залишився за росіянкою, яка зуміла взяти першу ж подачу. Було видно, що Азаренко не змогла впоратися з нервами і припустилися двох невимушених помилок. Другий гейм також залишився за росіянкою, яка виграла майже всуху. Здавалося, що росіянка зуміє довести сет до перемоги, але тут черга нервувати і помилятися перейшла до Шарапової. Азаренко зуміла зрівняти рахунок і вийти вперед, після чого стало видно, що ініціатива остаточно перейшла до білоруски.

Вирішальним став восьмий гейм за рахунку 5:3 на користь Азаренко: Марія на своїй подачі вела 40:15, але в підсумку дозволила суперниці зробити тай-брейк.

І наступний гейм на подачі Азаренко став простою формальністю: Вікторія легко виграла його і разом з ним перший сет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шарапова пробилася у фінал Australian Open

Початок другого сету не особливо відрізнявся від того, що відбувалося в другій половині стартового відрізка матчу: Азаренко потужно подавала і своїми активними діями змушувала помилятися Марію. У деяких епізодах і удача була на боці білоруски: кілька разів м'яч після ударів Шарапової потрапляв в трос і падав на її половину. У підсумку росіянка так і не зуміла взяти жодного гейму у другому сеті.

Цей успіх дозволить білорусці стати першою ракеткою світу, росіянка ж підніметься з четвертої позиції на третю.

Зараз ви читаєте новину «Азаренко перекричала Шарапову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути