понеділок, 03 листопада 2008 12:09

Аварія суперника допомогла Льобу вп"яте стати чемпіоном світу з Ралі

Себастьян Льоб встановив новий рекорд в класичному ралі, вигравши п"ятий чемпіонський титул. В різні роки Юха Канккунен (1986, 1987, 1991 і 1993) виграв чотири чемпіонати, а пізніше чотири рази підряд титул діставався Томі М"якінену (з 1996 по 1999 роки). Але тільки Льоб зумів стати п"ятикратним чемпіоном, вигравши п"ять сезонів підряд.

Гонщики BPFord Мікко Хірвонен і Ярі-Матті Латвала провели Ралі Японії в домінуючому стилі і зайняли перше і друге місця, але це не перешкодило Льобу достроково стати чемпіоном.

За підсумками перших допів Ралі Японії Льоб займав лише четверте місце, але аварія Франсуа Дюваля, який йшов третім автоматично вивела його в призери цієї гонки. "Це неймовірно! Це було жахливе ралі. Із самого початку нам було дуже важко, на нас тиснуло те, що ми можемо тут виграти чемпіонат.

Але тепер все позаду, це великий день. Тепер над нами вже нічого нічого не тисне, це фантастичні відчуття. Тепер ми вільні, це величезне, величезне полегшення! Ми довели, що ми найкращі", - сказав після фінішу Льоб.

"Ми всі бачили - він виграв десять етапів цього року. Він ясно заслужив чемпіонство. Все, що можемо ми - спробувати поборотися наступного року", - заявив переможець Ралі Японії і єдиний суперник Льоба в особистому заліку Мікко Хірвонен.

Результати Ралі Японії:

1. Мікко Хірвонен (Ford) 3ч 25:03.0
2. Ярі-Матті Латвала (Ford) +31.1
3. Себастьян Льоб (Citroen) +2:30.6
4. Кріс Аткінсон (Subaru) +3:42.4
5. Пер-Гуннар Андерссон (Suzuki) +5:12.9

Загальний залік:

1. Себастьян Льоб - 112 очок
2. Мікко Хірвонен - 102
3. Дань Сордо - 59
4. Ярі-Матті Латвала - 50
5. Кріс Аткінсон - 50


lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Аварія суперника допомогла Льобу вп"яте стати чемпіоном світу з Ралі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути