понеділок, 17 жовтня 2011 09:41

"Арсенал" підкорив "Карпати", "Дніпро" розгромив "Оболонь": результати 13-го туру УПЛ

В українській Прем'єр-лізі відбулися матчі 13 туру.

Київське "Динамо" завдяки голам Андрія Шевченка та Артема Мілевського здолало вдома луцьку "Волинь" (2:1) і знову приєдналася на вершині турнірної таблиці до донецького "Шахтаря".

Наставник киян Юрій Сьомін виставив зі старту відразу шістьох гравців, виразно орієнтованих на атаку: Брауна Ідейе, Артема Мілевського, Андрія Шевченка, Олександра Алієва, Олега Гусєва та Андрія Ярмоленка. Це відразу принесло плоди: на 13-й хвилині чудова комбінація за участю майже всіх перерахованих футболістів завершилася точним ударом Шевченка. Незабаром Браун виклав, як на блюдечку, м'яч Мілевському, і це 2:0.

Правда, при цьому в центрі поля діяв єдиний півзахисник, здатний виконувати великий обсяг чорнової роботи, Огнен Вукоєвич. Його зусиль не завжди вистачало, щоб тримати суперників подалі від воріт. Підопічні Віталія Кварцяного, швидко долаючи середину, провели кілька непоганих атак, а на 27-й хвилині таки довели справу до кінця - ударом головою відзначився Шумахер.

Випустивши по перерві Дениса Гармаша і Данило Сілву замість Алієва і Ярмоленка, Сьомін значно підвищив міцність оборонних редутів. Навіть з меншими силами в атаці динамівці продовжували регулярно створювати загрозу володінь Віталія Неділька. Повинен був забивати фактично в порожні ворота Браун, добре пробив зі штрафного Шевченко, однак різниця в рахунку так і залишилася мінімальною.

Тим часом дніпропетровський "Дніпро" не мав особливих проблем у матчі з "Оболонню" - 4:1. Вже до середини першого тайму дубль зробив Денис Олійник, якому асистували Матеус та Євген Коноплянка. Після перерви останній з асистента перетворився на бомбардира, забивши гол після передачі Руслана Ротаня. Наостанок Денис Кулаков допоміг тезці Олійнику оформити хет-трик. Господарі ж відповіли лише раз: після розіграшу штрафного "другий поверх" виграв Ігор Пластун.

Львівські "Карпати" продовжують виступати дуже нестабільно. Після перемоги в минулому турі над луцькою "Волинню", яка стала лише другою в сезоні, команда Олега Кононова була бита вдома київським "Арсеналом" - 0:3. Всі голи стали наслідком розіграшів кутових. У першому таймі красивим ударом з льоту відзначився Майкл Одібе, а після перерви дубль на свій рахунок записав Іонуц Мазілу. Спочатку йому вдався красивий удар через себе у "дев'ятку", а згодом румунів добив м'яч у порожні ворота.

Столичні "каноніри" здобули третю перемогу поспіль, закріпившись на четвертій позиції в турнірній таблиці. Тепер вони на три очки випереджають криворізький "Кривбас", який зазнав мінімальної поразки в Донецьку від "Металурга". Єдиний м'яч Денис Бойко пропустив з 11-метрової позначки.

Чемпіонат України, 13 тур

Металург Д - Кривбас - 1:0 (1:0, 0:0)

Гол: 1:0 - Фернандеш (40, пенальті).

Карпати - Арсенал К - 0:3 (0:1, 0:2)

Голи: 0:1 - Одібе (7), 0:2 - Мазілу (66), 0:3 - Мазілу (74).

Оболонь - Дніпро - 1:4 (0:2, 1:2)

Голи: 0:1 - Олійник (13), 0:2 - Олійник (23), 1:2 - Пластун (51), 1:3 - Коноплянка (63), 1:4 - Олійник (86).

Динамо К - Волинь - 2:1 (2:1, 0:0)

Голи: 1:0 - Шевченко (13), 2:0 - Мілевський (25), 2:1 - Шумахер (27).

ДИНАМО К: Шовковський, Бетао, Михалик, Попов, Алієв (Гармаш, 46), Вукоєвіч, Гусєв, Шевченко, Мілевський, Ярмоленко (Данило, 72), Ідейе (Алмейда, 90).

ВОЛИНЬ: Неділько, Ізворяну (Стевіч, 57), Дрпіч, Сімінін, Леандро, Стефанович (Бута, 90), Рамон, Шарпар, Гобер, Павлов (Пічкур, 81), Шумахер.

Олександрія - Іллічівець - 1:2 (0:1, 1:1)

Голи: 0:1 - Пуканич (41, пенальті), 1:1 - Кралік (52), 1:2 - Бутко (90).

Зоря - Ворскла - 0:0 (0:0, 0:0)

Таврія - Шахтар - 1:3 (1:1, 0:2)

Голи: 0:1 - Луїс Адріано (28), 1:1 - Назаренко (36), 1:2 - В. Шевчук (90), 1:3 - Луіс Адріано (90).

ТАВРІЯ: Кахріман, Монахов, Корнєв, Аделейе, Путраш, Калініченко (Галюза, 61), Назаренко, Кайта, Любеновіч, Любічіч (Причиненко, 90), Ідахор (Шиндер, 68).

ШАХТАР: Рибка, Срна, В. Шевчук, Чигринський, Ракицький, Гюбшман (Фернандіньо, 67), Жадсон (Алекс Тейшейра, 57), Вілліан, Мхітарян, Коста (Селезньов, 62), Луіс Адріано.

Металіст - Чорноморець - 1:0 (1:0, 0:0)

Гол: 1:0 - Будник (45).

За матеріалами УЄФА, sports.ru

Зараз ви читаєте новину «"Арсенал" підкорив "Карпати", "Дніпро" розгромив "Оболонь": результати 13-го туру УПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути