понеділок, 25 жовтня 2021 10:28

Ярославський погрожує в'язницею колишнім футболістам "Металіста"

Ярославський погрожує в'язницею колишнім футболістам "Металіста"
Олександр Ярославський вдруге став президентом "Металістом". Фото: FOOTBALL.UA

Президент "Металіста" Олександр Ярославський погрожує колишнім гравцям команди, якщо вони не відмовляться від грошей, які заборгував їм клуб.

Якщо ексгравці вимагатимуть свої гроші, то матимуть проблеми через несплату податків.

"Я ж не схожий на людину, яка бездумно щось робить. Та й люди пишуть, що Ярославський просто так зайнявся цим проєктом. Я багато консультувався з юристами, адже це більше юридичне питання. У нас працюють найпотужніші групи юристів із цих питань. Повірте, у нас є чим здивувати тих, хто спробує в клубу відсудити борги, які ми не створювали. Кажуть: "Так, ви їх не створювали, але вони є". Питання в тому, наскільки вони реальні. Ніхто не хоче розбиратися. Ми знайшли юридичні тонкощі, які свідчать, що ці борги не зовсім реальні.

У нас є набір юридично законних інструментів. Футболісти намагаються вимагати сотні тисяч доларів, хоча зарплата в них офіційна п'ять тисяч гривень. Немає питань? Звідки такі суми? А в податковій не може бути питання до футболіста: як ти з офіційною зарплатою п'ять тисяч вимагаєш 500 тисяч доларів? Пам'ятайте, як у фільмі: "Сеня, звідки в тебе пістолет і гроші?" - Звідти". Податковій же так не скажеш. Яку ти зарплату отримував, шановний? А податки ти заплатив? Це тільки один із маленьких епізодів. А таких епізодів ми набрали купу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Металіст" купує чергового бразильця

Багато футболістів прийшли сюди в стоптаних черевиках і дірявих шкарпетках, а пішли мільйонерами. Треба ж мати совість - вимагати такі суми. та ще й у тих, хто їм заплатив гроші й нічого не винен. Коли я йшов із клубу, з усіма чесно розрахувався. Підйомні Папа Ґує становили один мільйон доларів, я ж міг їх і не віддавати. Сказати: "Клуб я продав. До побачення. Отримуй із наступного власника".

Я теж би на їхньому місці задумався, чи треба саме з нас намагатиметься отримати те, чого ми нікому не винні. Ми жорстко, справедливо й чітко вибудуємо захист нашого шанованого "Металіста". Вони намагатимуться створювати проблеми тут, але можна ж і в тюрму загриміти за несплату податків. Я з ними ні про що не домовлявся щодо зарплат і боргів. Нехай вони із Сергієм Курченком (колишній президент клубу. - Gazeta.ua) поговорять. У мене з ним жодної комунікації немає і бути не може ", - сказав Ярославський в ефірі каналу "Бомбардир".

Олександр Ярославський продав "Металіст" 2012 року Сергію Курченку. 2016-го клуб закрили через банкрутство.

2021 року "Металіст" повернувся у професійний футбол на базі команди "Метал". Президентом команди знову став Ярославський. Зараз команда впевнено лідирує в першій лізі.

Зараз ви читаєте новину «Ярославський погрожує в'язницею колишнім футболістам "Металіста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути