четвер, 02 січня 2020 21:00

"Ярмоленко не потягне чемпіонат Англії. Йому треба спробувати себе в Іспанії" - експерт

Як провели 2019 рік українські футболісти, які грають за кордоном?

Алекс Великих, 44-річний футбольний скаут, який мешкає в Італії – експерт Gazeta.ua

Роман Яремчук нині багато забиває за "Гент". Завдяки чому він проводить успішний сезон?

- Уродженець Львова — один з найкорисніших форвардів у чемпіонаті Бельгії та у Лізі Європи. Ключем до успіху цього гравця є потрапляння в європейський чемпіонат в молодому віці з добрим багажем вмінь, отриманим в попередньому клубі – "Олександрії". Зараз для Романа важливо стабільно грати. Розуміння цього моменту самим гравцем, невисокий в плані тиску клімат чемпіонату Бельгії, та довіра тренера збірної стали факторами його зростання як футболіста.

Автор: ФК "Гент"
  У поточному сезоні Роман Яремчук забив уже 10 м'ячів
У поточному сезоні Роман Яремчук забив уже 10 м'ячів

Це його останній рік у Бельгії для Яремчука - який найкращий варіант для продовження кар'єри?

-Вважаю, що так, останній. Футболіст перебуває у фокусі команд з топ-чемпіонатів. Деякі італійські клуби розглядали його кандидатуру, але вирішили переглянути ще один сезон. Після Євро-2020 ціна на гравця буде більшою. Найкращим варіантом для нього я бачу чемпіонати Італії чи Німеччини. Якщо про Італію, то це клуби де він буде потрібний не як резервний форвард, а де гратиме постійно. Тому потрібно говорити про команди, які борються за 5-10 місце у турнірній таблиці.

Після Євро-2020 ціна на Яремчука буде більшою

Безус дуже нестабільно грає за "Гент". Це його рівень?

- Він зробив свій вибір . Як на мене – правильний. Перехід не став гучним успіхом, але й провалом його назвати не можна.

Чому у "Андерлехті" провалився Євген Макаренко?

- Там клубні проблеми - зі спортивними директорами, бажання зміни власника, недосвідчений тренер. Все це не дає можливості клубу дбати й про гравця, який від початку не розглядався, як ключовими для команди.

Макаренко після двох останніх травм втратив своє значення для клубу Минулого сезону Євген й сам думав покинути Брюссель, але залишився.

Чому не все виходить в Андрія Ярмоленка у "Вест Гемі"?

- Андрій провів досить неоднозначний рік, який був зіпсований травмою. Історія Ярмоленка - це типова ситуація українського гравця, який на батьківщині був зіркою, але не зміг знайти себе у Європі. Вік, мова, адаптація, та розуміння своєї справжньої сили у щоденному порівнянні з колегами - все це серйозний іспит, який в Дортмунді він не склав. Потрапивши до Лондона почав показувати результати, але рівень, інтенсивність, швидкості та навантаження були не ті, до яких так звик його організм за роки виступів в УПЛ. Все це наклалося на проблеми самого "Вест Гему" в цьому сезоні. Зараз вже з'являться інформація, що на українця вже не розраховують у клубі (https://gazeta.ua/articles/sport/_vest-gem-hoche-pozbutisya-armolenka/944624).

Це його останній сезон в АПЛ?

- Ситуація, скоріш за все, не вирішиться до літа. Але якщо з'являться можливість зміни клубу взимку, то слід подумати про це. Можливо, перейти з АПЛ в менш інтенсивний чемпіонат, наприклад в Іспанію.

Автор: Рейтер
  Андрію Ярмоленко так і не став лідером "Вест Гема"
Андрію Ярмоленко так і не став лідером "Вест Гема"

Травма не завадить Олександру Зінченку утримати позиції в "Ман Сіті" ?

- Історія Зінченка - це приклад боротьби. В житті гравця було багато досвіду подолання перешкод. Думаю, що Зінченко зможе подолати і сьогоднішні проблеми. Гвардіола любить розумний футбол з інтелектуальними виконавцями, а Зінченко - це приклад інтелектуального футболіста.

Зінченко зможе подолати сьогоднішні проблеми

Олександр Зубков із угорського "Ференцвароша" вже готовий до топ -чемпіонатів?

-Зубков - нове гаряче футбольне ім'я на трансферному ринку Європи. Гравець буквально ввірвався в скаутингові листи клубів з топ-чемпіонатів. Причина банальна - голи за клуб. Статичні показники, індивідуальні характеристики, а головне - продемонстрована здатність для адаптації в Європи зміцнюють думку селекціонерів щодо нього. Вважаю, що Зубков готовий до трансферу в топ-чемпіонат. Звичайно, перехід повинен бути не на лаву запасних в топ клуб, а в команду та до тренера, який довірятиме гравцеві.

Едуард Соболь знайшов свою команду у "Брюгге"?

- Це гравець, що може бути інтегрований у футбол Бельгії та Голландії дуже добре. Врівноваженість, непогана техніка та тактичне розуміння гри, вміння долучатися до атаки - це ті сильні якості, завдяки яким він став своїм в Брюгге.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Від Михайличенка чекав більшого. Але в невдачах "Динамо" винен не він один" - Франков

Можна сказати, що Руслан Малиновський вже самоствердився в Італії?

- Він для нового покоління українських футболістів робить в Італії те, що колись робив Андрій Шевченко . Своєю грою та поведінкою поза полем Малиновський доводить, що українські футболісти можуть бути успішними в такому важкому чемпіонаті, як італійська серія "А".

Автор: Рейтер
  Руслан Малиновський встиг забити в Лізі чемпіонів у ворота "Ман Сіті"
Руслан Малиновський встиг забити в Лізі чемпіонів у ворота "Ман Сіті"

Переїзд до Бергамо не був простим вибором як для самого гравця, так і для клубу.

Тренер Гасперіні розглядав Малиновського як гравця для заміни лідера – Алехандро Гомеса . Але тактична грамотність, здатність до адаптації, неконфліктність, набутий досвід переконали навіть скептиків.

Миколенко може переїхати до "Мілана" разом з українським тренером

Чому Євген Шахов небагато грає за "Лечче"?

- "Лечче" боротиметься за виживання в еліті італійського футболу. Тому усі ігри для цієї команди - фінали. Тиск дуже високий, команда не виграла жодного домашнього матчу. За таких умов довіра до українця невелика.

Андрій Лунін не має стабільної ігрової практики вже півтора сезону. Що йому робити?

- Мала ігрова практика може позначитися на впевненості дій, психологічному стані гравця. Якщо зараз він ще зміг зберігати концентрацію, іноді виходячи в матчах, то з часом може загубитися. Але це розуміють й люди, що його оточують й працюють над цим. Усі фахівці сходяться на тому, Лунін - дуже сильний виконавець. Але йому треба стабільно грати за якогось середняка в Іспанії.

Автор: ФК "Динамо"
  Віталій Миколенко після Євро-2020 може перебратися у топ-чемпіонат
Віталій Миколенко після Євро-2020 може перебратися у топ-чемпіонат

Хто з українських футболістів може опинитися у майбутньому у топ-чемпіонатах?

- Наймовірніше - Миколенко. За цим гравцем стежать в Італії. Можливо, він переїде туди разом з українським тренером.


"Залізними" гравцями стартового складу нинішньої збірної України є чотири легіонери – Зінченко, Малиновський, Ярмоленко та Яремчук.


Зараз ви читаєте новину «"Ярмоленко не потягне чемпіонат Англії. Йому треба спробувати себе в Іспанії" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути