неділя, 08 грудня 2019 20:12

У 25 років капітан cуперника "Шахтаря" вибрав гроші, а не кар'єру

У середу, 11 грудня, донецький "Шахтар" прийматиме в Харкові бергамську "Аталанту". Обидві команди гратимуть на перемогу. Лише вона у випадку з "Шахтарем" гарантує йому вихід до 1/8 Ліги чемпіонів. У випадку з "Аталантою" навіть перемоги може виявитися мало.

Головною зіркою суперника донеччан є атакувальний півзахисник Алехандро Гомес. Більшу частину кар'єри він провів в Італії, з якої вирвався лише раз – в Україну.

Капітан "Аталанти" Алехандро Гомес народився в лютому 1988 року в Аргентині. В країні, де футбольних талантів хоч греблю гати, він зумів пробитися в молодіжну збірну, з якою в 2007 році виграв звання чемпіона світу.

У 2013 отримує дві пропозиції – від мадридського "Атлетіко" – кар'єрну, від харківського "Металіста" – фінансову

У 2010 році 22-річний аргентинець вирушає в Європу. Три роки поспіль він є лідером сицилійської "Катанії" хоча особливою результативністю не відзначається – 106 матчів, 16 м'ячів.

У 2013 отримує дві пропозиції – від мадридського "Атлетіко" – кар'єрну, від харківського "Металіста" – фінансову. Вибирає другу, але довго в Україні не затримується. Встигає в 23 зіграних матчах забити три м'ячі. "Металіст" переходить від Ярославського до Курченка, починаються фінансові труднощі, зникають гроші, а революція і російська фронда остаточно спонукають аргентинців "Металіста" залишити Україну.

 

Повернувшись до Італії, але вже в "Аталанту", Гомес взяв рік на розкачку і почав знову "стріляти". Краща особиста статистика, виклик в збірну, 4 місце в чемпіонаті і вихід в груповий етап Ліги Європи під керівництвом Джанп'єро Гасперіні. Це підсумок сезону 2016/2017.

Траплялися в нього й абсолютно видатні м'ячі. Як ось цей у ворота "Фіорентини", коли Папу розпочав рейд зі своєї половини поля.

Цікаві стосунки склалися в Алехандро з Гасперіні. Папу був і залишається безальтернативним лідером його команди. У 2017 році таким став і новачок Аталанти Йосип Ілічич, який перейшов з Фіорентини. Гасперіні дуже рідко садить їх на лавку. Він просто не може це зробити: "Гомес буде грати поки він не впаде на землю від втоми. Те ж саме стосується й Ілічича. Вони – два гравці, у яких немає рівноцінної заміни на лавці, це два елементи без яких наша команда не може".

Попри свій зірковий статус Гомес виявився приязним хлопцем. Варто було Руслану Малиновському забити дебютний м'яч у складі нового клубу, як Гомес привітав його українськими словами – "Ласкаво просимо"!

Мабуть, Гомес не надто уважно слідкував за "Шахтарем" за час свого перебування в Україні, бо після поразки в Мілані – 1:2 заявив, що не сприймав "Шахтар" і "Динамо" Загреб за достойних суперників оскільки їхні національні чемпіонати – надто слабкі. Протверезіння для бергамців прийшло надто пізно. Гра з "Шахтарем" – останній шанс зачепитися за Лігу чемпіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 19-річним Холандом ганяються елітні клуби

Матч "Шахтар" – "Аталанта" відбудеться в середу, 11 грудня, в Харкові і почнеться о 19:55 за Києвом.

Зараз ви читаєте новину «У 25 років капітан cуперника "Шахтаря" вибрав гроші, а не кар'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути