вівторок, 24 грудня 2019 18:09

Команда Шевченка матиме нового лідера півзахисту

Команда Шевченка матиме нового лідера півзахисту
Руслан Малиновський грає за національну команду України з 2015 року

Збірна України з футболу матиме нового лідера півзахисту. Раніше цю роль виконував Олександр Зінченко, дворазовий чемпіон Англії у складі "Манчестер Сіті". Нині його позиції похитнулися. Натомість 26-річний Руслан Малиновський з "Аталанти" йде до визнання у чемпіонаті Італії.

Його друготаймова поява на полі в матчі Ліги чемпіонів проти "Шахтаря" дозволила клубу з Бергамо таки побороти найкращу команду України. Згодом – забив м'яч у виїзній грі проти "Болоньї", хоча команда поєдинок програла, "переварюючи" вихід до 1/8 фіналу ЛЧ. Коли відійшла від нього – змусила плакати уболівальників "Мілана" по всьому світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На полі виникають десятки тисяч ситуацій. Хочу, щоб гравці читали їх однаково

Малиновський у цьому матчі не просто вийшов на полі у стартовому складі і залишив його після фінального свистка. Тренер Джан П'єро Гасперіні доручив українцеві зв'язувати центр та фланги атаки. І з цією роллю уродженець Житомира впорався блискуче: Йосип Ілічич та Алехандро Гомес – "крила" бергамаської атаки – були феєричними. Малиновський – близько до цього.

Не грає на рівні Андрія Миколайовича, але дає йому ширші тактичні опції

Гасперіні скептично ставився до трансферу українця. Тому не дивно, що Малиновський з початку сезону здебільшого сидів на лаві запасних. Вчився розуміти складний італійський футбол і мову. А тренер усвідомив: співвітчизник Шевченка не грає на рівні Андрія Миколайовича, але дає йому ширші тактичні опції – хоч в центрі півзахисту, хоч на фланзі, хоч зі стартових хвилин, хоч після виходу на заміну.

У "Аталанти" достатній вибір футболістів атаки. Але і календар матчів 2020 року щільний – навіть, якщо махнуть рукою на Кубок Італії. Тому ігровий час для Малиновського знайдеться. І він повинен його використати так, щоб дати нам додаткові надії на Євро-2020.

Руслан Малиновський перейшов до "Аталанти" влітку за 13,7 мільйонів євро. До цього став чемпіоном Бельгії у складі "Генка". В Україні належав "Шахтареві", грав в оренді за луганську "Зорю"

Зараз ви читаєте новину «Команда Шевченка матиме нового лідера півзахисту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути