Ексклюзиви
вівторок, 18 грудня 2012 15:55

"Арбітражем задоволений один регіон, що викликає симпатію у Колліни" - Кварцяний

"Арбітражем задоволений один регіон, що викликає симпатію у Колліни" - Кварцяний
Кварцяний: "Рівень суддівства впав відсотків на 40". Фото: segodnya.ua

Поки ще головний тренер запорізького "Металурга" Віталій Кварцяний вважає, що рівень арбітражу в Україні не тільки не зростає, але стає ще гіршим.

"Вважаю, суддівство погіршився відсотків на 40, - говорить Віталій Володимирович. - Задоволений арбітражем в основному один регіон. Він викликає симпатію у пана Колліни. Наші рефері не відчувають футболу. Куратор навчив їх свистіти, якщо хтось просто впав або крикнув, не розбираючись, чи був це поштовх або хтось імітував падіння. Або, приміром, футболіст падає у штрафному, арбітр, щоб себе підстрахувати, виносить йому попередження, а то й зовсім вилучає з поля, хоча всі прекрасно розуміють, що в безпосередній близькості від воріт атакуючих гравців завжди штовхають, хапають за футболку".

ВІДЕО: "Воювати ні з ким не хочу. Пістолет з бронежилетом вдома залишив"- Кварцяний

На думку тренера футбол в таких умовах ризикує стати занадто академічним.

"Відчуваю, що скоро у великому футболі будуть користуватися футзальними правилами гри, де заборонені підкати, контакти. Адже всім видно, що арбітри далекі від реального розуміння тонкощів футболу. Судді неправильно трактують правила, припускаються грубих помилок, але в підсумку ніхто не несе покарання. А рефері повинен бути як сапер, він не має права помилятися, адже багато в чому від нього залежить доля клубу, тренера, місця команди в турнірній таблиці, через його помилки комусь може не вистачити одного очка, щоб пробитися в єврокубки, нарешті , на кону стоїть престиж команди. У наших арбітрів в голові тільки свистки і жовті картки. А ось на матчах молодіжних колективів у рефері багато чого виходить, оскільки на плечах у них нічого не висить", - вважає Віталій Кварцяний.

"Найбільш прикрим є те, що на них немає ніякої управи. Особисто моя думка безапеляційна: арбітри судять потворно з точки зору розвитку футболу", - підкреслив він.

footboom.com за матеріалами "Команда"

Зараз ви читаєте новину «"Арбітражем задоволений один регіон, що викликає симпатію у Колліни" - Кварцяний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути