Ексклюзиви
субота, 08 грудня 2012 11:59

"Арбітраж у нас зараз на рівні другої ліги" - Шебек

"Арбітраж у нас зараз на рівні другої ліги" - Шебек
"Колліна виховує арбітрів, які не відповідають рівню чемпіонату" - Шебек ФОТО: vk.com

Колишній арбітр Сергій Шебек проаналізував роботу суддівського корпусу України і вважає, що кілька років тому рівень арбітражу в прем'єр-лізі був вищим.

"Наша прем'єр-ліга - це в основному рівень другої ліги, - цитує Шебека HotSport. - Слабкіший чемпіонат, звідси і рівень суддівства.

Хоча у нас не було датчиків, мікрофонів, біпів на прапорці, купи асистентів - судили краще, - зазначив Шебек. - Навіщо потрібен додатковий арбітр, якщо він не бачить пенальті, як у матчі "Сіті" з "Аяксом". Або чому Даньковський у матчі "Волинь" - "Металург" не підказав асистенту в моменті з пенальті, адже у нього були для цього всі засоби комунікації. На мій погляд, це наслідок "перенавчання" з боку Колліни.

Як можна суддю обласного рівня різко кидати в другу лігу? Адже вони не миші, щоб ставити на них досліди. Через рішень недосвідчених арбітрів можна як мінімум втратити роботу. А у них п'ять ігор у другій лізі, потім трохи в першій і відразу в прем'єр-лігу. Хто так робить? Колліна виховує арбітрів, які не відповідають рівню чемпіонату", - зазначив колишній рефері.

Зараз ви читаєте новину «"Арбітраж у нас зараз на рівні другої ліги" - Шебек». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути