вівторок, 04 грудня 2012 10:45

"Суркіс прийняв мудре рішення, запросивши Колліну" - Ахметов

"Суркіс прийняв мудре рішення, запросивши Колліну" - Ахметов
Ахметов залишився задоволений зустріччю з Колліною. Фото: president.gov.ua

Президенту донецького "Шахтаря" Рінату Ахметову сподобалась зустріч з куратором суддівського корпусу П'єрлуїджі Колліною. Про це Рінат Леонідович розповів журналістам.

"Пройшла цікава і корисна дискусія. Пан Колліна дуже харизматична людина. Найголовніше він професіонал. Ми говорили про якість суддівства. Власники і представники клубів висловили свою позицію. Я прихильник того, щоб кожен займався своєю справою. Ефективно керувати — це означає не заважати професіоналам працювати. Я хочу, щоб у моїй команді працював найкращий тренер, тренерський штаб, щоб у мене була найкраща академія, селекція, скаути, медична служба.

Я не хочу знати прізвище судді. І я дійсно не знаю, хто нас судить. Лише коли матч закінчився скандалом, тоді я дізнаюсь хто його обслуговував. За 16 років, які я володію "Шахтарем", в основному я не знаю, хто нас судить. Щодо Колліни, то у свій час Григорій Суркіс прийняв правильне і дуже мудре рішення, запросивши італійця в Україну. Раніше я скаржився на суддівство за упередженість. Присутність Колліни йде на користь українському футболу. Ми дивимося європейські чемпіонати. Помилки бувають, головне щоб вони не були упередженими. У Колліни бездоганна міжнародна репутація. Весь світ це визнав.

Він дуже відкрито з нами поговорив, розповів про ті чи інші рішення, свою роботу. Ще б відзначив його вміння переконувати. Я довіряю його серцю, його знанням та голові. Я переконаний, що нам потрібно потерпіти і якість суддівства у нас покращиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Судді почувають себе за Колліною, як з депутатським посвідченням у кишені" - Димінський написав листа Конькову

Він знає і пам'ятає всі матчі. Колліна побудував дуже ефективну систему. Італієць навів дуже цікавий приклад з Адріано. Якщо футболіст не влучає у порожні ворота з двох метрів, то це помилка, але тренер ставить його на наступну гру. Арбітра за помилку вимагають дискваліфікувати на 10 матчів. Клуби не повинні назначати чи карати суддів. Ми можемо висловлювати своє вдоволення чи претензії. Все-таки, футбол — це емоції. Головне, щоб помилки не були упередженими.

Якби хтось прийшов і сказав, що побудує таку систему, за якої арбітри не помилятимуться, то він або не знає, що він говорить, або обманює. Пан Колліна не робив ні того, ні іншого.

Я не бачив Суркіса, Коломойського та Ярославського, але клуби прислали своїх представників. Мені ця дискусія була дуже цікавою. З великим інтересом слухав Колліну. Я вважаю, що вийшов після зустрічі з більш ясними очима.

Я вже не пам'ятаю, коли востаннє був у Будинку футболу. Взагалі заходив сюди раз чи два. Напевне, Бог любить трійцю", - зазначив Ахметов.

Зустріч куратора і власників клубів тривала майже три години. Колліна висловив бажання зробити такі заходи регулярними.

Зараз ви читаєте новину «"Суркіс прийняв мудре рішення, запросивши Колліну" - Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути