понеділок, 18 червня 2012 15:45

Англійським фанам у путівниках пояснюють, що Золоті ворота - це не паб

Англійським фанам у путівниках пояснюють, що Золоті ворота - це не паб

58-річна англійка Анджела Сміт приїхала в Київ вболівати за свою збірну із друзями. Жінка придбала червоно-білу футболку збірної за 250 гривень у фан-зоні на Хрещатику.

"Я спортсменка, тренер з настільного тенісу. Всі мої учні - футбольні фанати, і ми цілком притомні. Нам прикро, що більшість англійських фанів приїздять до вас і складають про себе не найкращу думку своєю дебоширською поведінкою. Але ж українці зустріли нас гостинно. Я з двома друзями живу у киян, які погодилися прихистити нас безкоштовно — на Лівому березі. Ми тут тиждень."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німці святкували перемогу аж до ранку

В київських магазинах для англійців усе в кілька разів дешевше, ніж на батьківщині, особливо пиво, каже Анджела.

"Довго дивилися на цінник пива — не вірили своїм очам: воно тут вп'ятеро дешевше, ніж у Британії. Думаю, дешевий алкоголь — одна з причин, чому українці так багато п'ють. Здивувало сало. Ми його відділяємо від м'яса і не їмо. А тут ціла культура салоїдіння. Зате сьогодні родина, в якої живемо, почастувала нас фантастичним борщем. А ще в Україні дуже смачні хліб і часник.

Анджела показує випущений в Англії до матчу "Швеція-Англія" інформаційний буклет на 23 сторінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріарх Філарет порівняв футбольних фанів з мавпами

"Ми вже за два перших дні обійшли весь Київ. Хотіли не лише футбол побачити, а й місто подивитися. Англія спеціально до чемпіонату випускає безплатні путівники-проспекти Києвом. Найбільше мене здивувало, що під фото Золотих воріт написано: "не паб". Наче ми здатні переплутати. У міні-розмовнику для англійця як найбільш ходові фрази пропонують вживати: "Рятуйте", "Залиште мене в спокої", "Цей джентельмен платить за все" і "Я тебе люблю". Обмежений набір слів для навіжених фанів у ймовірно такому ж навіженому місті. А Київ виявився зовсім не бандитським, а цивілізованим містом. Складно тільки зрозуміти українську. А українці майже не розмовляють англійською. Хоч ми з друзями намагаємося вивчити кілька українських слів, бодай необхідних "чарівних".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шведські фани безкоштовно роздавали квитки та мочилися під деревами

Чоловік Анджели — шотландець, за збірну Англії не вболіває. Двоє синів живуть у Новій Зеландії. На чемпіонат жінка приїхала з друзями.

"Їжджу не на всі ігри своєї команди. Була тільки в Німеччині, і ось в Україні як вболівальник. Ті англійські фани, що їздять за збірною весь час, просто фанатики — сплять по 4 години після пиятики. І знову в дорогу, на наступний матч. Футбол займає більшу частину їхнього свідомого життя."

Зараз ви читаєте новину «Англійським фанам у путівниках пояснюють, що Золоті ворота - це не паб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути