неділя, 03 листопада 2019 11:39

Альварес нокаутував Ковальова: чим це загрожує Ломаченку

 

В Лас-Вегасі, США, найбільш високооплачуваний боксер світу, мексиканський середньоваговик Сауль Альварес піднявся у напівтяжку вагу і жорстко нокаутував володаря титулу WBO, росіянина Сергія Ковальова в 11 раунді. Gazeta.ua відзначає важливі деталі мегафайту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше в історії українець очолив рейтинг найкращих боксерів

Бій "в історію"

"Канело" (прізвисько рудого мексиканця – gazeta.ua) зробив черговий крок в історію – він став чемпіоном світу в четвертій ваговій категорії і на сьогодні одночасно володіє титулами WBA Super і WBC Franchise в середній вазі (до 72,6 кг), WBA Regular в суперсередній вазі (до 76,2 кг) і WBO в напівтяжкій (до 79,4 кг). Мексиканець другий в історії боксер, який одночасно володів чемпіонськими титулами у трьох вагових категоріях. Першим був – у 1938 році – американець Генрі Армстронг. Сауль також став четвертим мексиканцем, який вигравав чемпіонські титули в чотирьох вагових категоріях. До нього це робили Ерік Моралес, Хуан Мануель Маркес і Хорхе Арсе.

Все прогнозовано

Мабуть, переважна більшість спеціалістів схилялися до думки, що 36-річний російський ветеран Ковальов не витримає тиску, агресії, напору значно молодшого, 29-річного мексиканця. Так і сталося. Майже на пів голови нижчий "Канело" вимотав суперника, зокрема, і потужними ударами по корпусу, підвищив темп в десятому раунді і забив його ефектною двійкою в голову в одинадцятому.

Ковальов до пори до часу успішну стримував натиск Альвареса безперервним джебом і мобільністю. Але на весь бій його не вистачило. "Канело" пресингував, тримав Ковальова в постійній напрузі, приймав його удари на блок і різко контратакував. Ковальова підвела "трималка" - в одинадцятому після лівого бокового його повело і правий прямий був вже по незахищеній мішені. Росіянин повис на канатах і піднявся за декілька хвилин з допомогою лікарів. Після десяти раундів мексиканець вів на картках двох суддів – 96:94, в третього була нічия – 95:95.

Напівтяжка вага вже не цілком російська

До цього бою всіма чотирма чемпіонськими титулами у напівтяжкій вазі володіли боксери з Російської Федерації – Артур Бетербієв (WBC, IBF), Дмитро Бівол (WBA) і Сергій Ковальов (WBO). Мексиканець розбавив російську гегемонію у цьому дивізіоні. Поки точно не відомо, залишиться він в цій вазі, чи повернеться у нижчі.

- Я поки новачок в цьому дивізіоні, - прокоментував у ринзі після бою "Канело". - Раніше ми планували, що після бою спустимося назад у вазі, але, якщо буде можливість влаштувати ще великий бій тут - чому ні? Подивимося, які варіанти будуть найкращими. Щодо третього бою з казахстанцем Геннадієм Головкіним, я вже казав, що для мене це більше не виклик. Я пройшов 24 раунди з ним, переміг, ось і все. Але, якщо з ділової точки зору це буде виправдано - чому б і ні.

Мексиканець розбавив російську гегемонію у цьому дивізіоні

"Канело" може очолити рейтинг найкращих боксерів

При визначенні найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії одним із найважливіших факторів є підкорення різних дивізіонів. Яскрава перемога Сауля Альвареса над, хоч і вже не піковим, та все ж великим іменем у новій категорії, може вивести його на перше місце в рейтингу найкращих (за версією американського журналу "The Ring" - gazeta.ua). Його з вересня 2018 року очолює українець Василь Ломаченко. "Канело" до цього бою третій. Дочекаємось понеділкового оновлення рейтингу.

Сергій Ковальов заробив найбільший гонорар у кар'єрі – близько $12 млн. Сауль Альварес отримає приблизно $33 млн.

Зараз ви читаєте новину «Альварес нокаутував Ковальова: чим це загрожує Ломаченку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути