середа, 13 вересня 2017 17:44

"Якщо "Шахтар" сьогодні виграє – вийде до 1/8 фіналу" - Грачов

"Якщо "Шахтар" сьогодні виграє – вийде до 1/8 фіналу" - Грачов
Грачов: "Склад у "Шахтаря" збалансований. Хлопці грають разом не один рік". Фото: shahtar.com

Сьогодні донецький "Шахтар" стартує у груповому турнірі футбольної Ліги чемпіонів. Суперники – італійський "Наполі", англійський "Манчестер Сіті" та нідерландський "Феєноорд".

Колишній форвард "Шахтаря" Віктор Грачов розповів про перспективи команди в турнірі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наставник "Шахтаря" поставив чемпіонат України вище, ніж Лігу чемпіонів

"У групі немає двох яскраво виражених фаворитів, як у випадку з квартетом, де грають "Барселона" і "Ювентус". "Манчестер Сіті" – та команда, яка сама грає й іншим дає. Звичайно, у фінансовому плані англійський клуб виокремлюється. Але я більше боюся "Наполі". Італійці вміють грати в атаку, а можуть замкнутися на своїй половині поля. У трьох стартових матчах чемпіонату Італії "Наполі" забив дев'ять м'ячів. Тобто команда на ходу. Я дивився їхнє протистояння на попередньому етапі з "Ніццою": 2:0 – вдома, 2:0 – у гостях. Не сказати, що французи не мали шансів. Просто італійці реалізували свої нагоди, а французи – ні. Не варто скидати з рахунків і "Феєноорд" – чемпіона Нідерландів. Ця команда завжди грала в яскравий атакувальний футбол", - каже експерт.

Різницю в силі команд можна оцінити в 10-15 відсотків

"Думаю, різницю в силі команд можна оцінити в 10-15 відсотків. Залікові бали втрачатимуть усі. "Шахтареві" не треба лякатися суперників. Так, кваліфіковані команди, але й донеччани не новачки в Лізі чемпіонів. Практично, вони там грають щороку. Склад у "Шахтаря" збалансований. Хлопці грають разом не один рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренер "Наполі" поділився секретами ротації на матч із "Шахтарем"

За сприятливих обставин гірники можуть поборотися за вихід із групи. Це – програма-максимум. Програма-мінімум – посісти третє місце й продовжити боротьбу в Лізі Європи.
Головним у боротьбі в групі я вважаю сьогоднішній матч. Донецьку життєво важливо його не програти. Якщо вдасться перемогти – точно потрапимо в 1/8 фіналу, хоч і зробити це буде дуже нелегко", - резюмує Грачов.

Матч "Шахтар" - "Наполі" відбудеться сьогодні на харківському стадіоні "Металіст". Початок о 21:45, текстову трансляцію проведе Gazeta.ua, прямий ефір - телеканал "Україна".

Зараз ви читаєте новину «"Якщо "Шахтар" сьогодні виграє – вийде до 1/8 фіналу" - Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути