субота, 06 січня 2018 20:11

"Якби Неймар не пішов з "Барселони", то 100% отримав би Золотий м'яч"

"Якби Неймар не пішов з "Барселони", то 100% отримав би Золотий м'яч"
Мессі і Неймар поступилися Роналду в боротьбі за Золотий м'яч-2017

Зірка мадридського "Реала" і збірної Португалії Кріштіану Роналду отримав Золотий м'яч-2017. Друге місце у голосувані зайняв аргентинець Ліонель Мессі, а трійку замкнув бразилець Неймар.

Представник компанії InStat в Україні Владислав Фомінов пояснює, чому португалець не мав отримати нагороду.

"Якщо говорити мовою статистики, то Роналду не мав отримати Золотий м'яч-2017. Він навіть не повинен був бути другим. Він мав зайняти третє місце після Мессі і Неймара. Якби бразилець не пішов з "Барселони", то він 100% отримав би нагороду. Всі його трансферні проблеми вплинули на боротьбу за Золотий м'яч.

Модрич, Погба, Дібала, Марсело — чудові гравці, але вони не можуть зрівнятися за рівнем з Мессі, Роналду чи Неймаром. Учасники голосування обирають саме серед цих топових гравців. Хоча зараз важко переоцінити значення Іско для "Реала". В "Манчестер Сіті" хороший сезон проводить Кевін де Брюйне.

Поки Мессі всіх перемагає. "Барселона" проводить успішний сезон і лідирує у чемпіонаті Іспанії. Ліонель забиває у ключових моментах. В InStat є таке поняття, як "ключовий пас". Це пас, яким ти обрізаєш більше трьох людей в активній фазі атаки чи виводиш партнера один на один з воротарем. В Роналду цей показник в середньому за 90 хвилин становить 3.3, а в Мессі — 8.7. У Неймара цей показник — 8. Він грає на команду, сам забиває і іншим дає передачі. У Мессі 70% успішних обведень в середньому за 90 хв. В Роналду — 57%. Тому я і кажу, що за цифровими показниками португалець не мав отримати Золотий м'яч.

Мессі правильно називають інопланетянином. Такий об'єм роботи не виконує жоден футболіст ні в одній лізі. Єдине, дуже хотілося б подивитися на Ліонеля в чемпіонаті Англії. В Іспанії ліга не настільки силова.

Золотий м'яч — завжди буде нагородою особистих симпатій. Люди люблять голлівудські історії, а Мессі, Роналду та Неймар — це ті футболісти, які роблять добре ефектні дії на полі

Є індивідуальні нагороди, які адекватно оцінюють футболістів. Наприклад, ти забив найбільше м'ячів, значить ти отримаєш Золоту бутсу. Питання в тому, що на Золотий м'яч номінують гравців різних позицій. Я не знаю, як їх об'єднати в одній нагороді. Ніхто не помічає чорнової роботи оборонців. Тому воротареві чи захисникові треба показувати якусь неординарну гру, щоб виграти цей приз.

Золотий м'яч — завжди буде нагородою особистих симпатій. Люди люблять голлівудські історії, а Мессі, Роналду та Неймар — це ті футболісти, які роблять добре ефектні дії на полі. Вони красиво обводять, красиво б'ють і красиво віддають передачі. І роблять це частіше за інших. Тому на сьогоднішній день — це головні претенденти на Золотий м'яч.

Багато людей були успішними і могли спокійно отримувати цю нагороду, але їм могло забракнути медійності, яка є в Роналду і Мессі. Наприклад, Франк Рібері був фантастичним футболістом. Він справді заслуговував на Золотий м'яч. Француз мав всі потрібні якості для цього. Він і Ар'єн Роббен спокійно могли б розбавити ці перегони кожен у свій час. А гегемонія Мессі і Роналду втомлює, набридає і здається не зовсім об'єктивною", - каже Фомінов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сергій Ребров телефонує після матчів о 12 чи о 1 годині ночі"

Більше про те, хто має отримати "Золотий м'яч" після Мессі та Роналду , читайте в журналі "Країна" від 11 січня.

Зараз ви читаєте новину «"Якби Неймар не пішов з "Барселони", то 100% отримав би Золотий м'яч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути